Franse wellust

Natuurlijk komt het thema Frankrijk in de boekenweek kookboekenschrijvers goed uit. Lise Goeman Borgesius maakte op grond van haar passie voor Frans en de Franse keuken een boek over 'zoete en hartige culinaire verleidingen': Franse Wellust. De recepten voor desserts, zoete en hartige taarten, koekjes en gebakjes staan in een kader van (tweetalige) gedichtjes en andere poëtische teksten. Aan de redactie van de tekst van de recepten is duidelijk minder aandacht besteed dan aan de rest, want er staan nogal wat slordigheden in. Goed opletten dus. Ook haalt de schrijfster naar mijn gevoel knapperig, krokant en bros een beetje door elkaar, maar dat komt misschien doordat ze een tijd in Frankrijk gewoond heeft en is verder natuurlijk ook niet van invloed op de smaak van deze Petits gâteaux bicolore à

Klop de boter en de suiker tot een schuimige massa. Verdeel de massa in twee porties, werk door de ene 175 g bloem en de cacaopoeder en door de andere 175 g bloem en de citrusschil. Kneed beide tot soepele deegballen en rol die uit tot rechthoeken van ongeveer 20x28 cm. Leg de deegvellen op elkaar en rol ze op. Wikkel de rol in folie en leg hem een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de rol in dunne plakken, leg die op bakpapier op een bakplaat en bak de koekjes in een kwartiertje gaar.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden