'Fortuna kan beter failliet gaan'

ZEIST - Alleen via ontbinding van vijf spelerscontracten (Krijgsman, Rood, Hamming, Averdijk en Cramb) en twee trainerscontracten (Verel en Vergeer) denkt Fortuna Sitttard voor het komende seizoen een licentie voor het betaalde voetbal te krijgen.

De kortlopende schuld bedraagt 4,5 miloen euro. De arbitragecommissie van de KNVB was gisteravond niet mild voor de club, die naar de eerste divisie degradeerde. Een uitspraak zal er pas volgende week komen. Maar de commissie vindt het oneerlijk dat de club zo'n zwaar offer vraagt van de spelers en de trainers. Fortuna heeft willens en wetens langdurige contracten afgesloten met hen, maar wil daar vanaf nu er zoveel schulden zijn.

Fortuna wil de contracten eenzijdig ontbinden, zonder schadeloosstelling. De vijf spelers drukken te zwaar op de begroting, met name Hamming, en de club stelt dat er binnen de selectie goedkopere alternatieven voor hen zijn.

,,De club had beter failliet kunnen gaan'', stelde voorzitter Mart Franken van de commissie. ,,Dan waren deze mensen beter af geweest. Dan hadden ze via het loongarantiefonds nog geld gekregen.''

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden