Fortis ziet nettowinst 15 procent toenemen

Van onze redactie economie UTRECHT - Bankverzekeraar Fortis (Amev, de Belgische AG 1824, VSB en ASLK) heeft over de eerste negen maanden van dit jaar een 15 procent hogere nettowinst geboekt.

Bankdochter VSB Groep zag haar resultaat echter licht dalen wegens lagere rente-inkomsten. Cijfers van VSB zijn niet apart gegeven. Wel wordt gemeld dat het operationeel resultaat van het bankbedrijf van Fortis als geheel - zonder de resultaten van nieuwe aanwinsten - met 5 procent verminderde.

Het resultaat van Fortis kwam uit op f 887 miljoen tegen f 778 miljoen in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Gezien dit resultaat verwacht het financiële concern ook over heel 1994 een 15 procent hogere winst te behalen. Eerder dit jaar hield Fortis het nog op 10 à 15 procent winstgroei.

Het Fortis-resultaat voor belastingen, zonder meerekening van bijzondere baten en lasten, ging met 56 procent omhoog tot f 1,146 miljard. Daarin zijn ook de cijfers van de Belgische bankverzekeraar ASLK meegenomen. Zonder ASLK, waarin Fortis een meerderheidsbelang heeft, steeg het operationele resultaat met 11 procent.

In tegenstelling tot de bankenbranche als geheel vertoonden de bancaire activiteiten bij Fortis over de afgelopen negen maanden autonoom (dus zonder meerekening van ASLK-Bank) geen hoger resultaat.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden