Fortis: cijfers eerste halfjaar uitstekend

Van onze redactie economie UTRECHT - Fortis, de Nederlands-Belgische bankverzekeraar die eerder deze week aankondigde 600 tot duizend arbeidsplaatsen te schrappen, heeft een “uitstekend eerste halfjaar” achter de rug. De nettowinst steeg met 14 procent naar omgerekend 631 miljoen gulden en het bedrijfsresultaat zelfs met 36 procent tot 944 miljoen.

Dit heeft Fortis gisteren bekendgemaakt. Uitzonderlijk goede resultaten boekte Fortis' Belgische bankdochter ASLK, die een winstsprong met 85 procent tot 280 miljoen gulden wist te behalen. Nauwelijks minder imponerend is de Nederlandse verzekeringspoot Amev, waar de winst met 49 procent omhoog schoot, naar 206 miljoen. Heel behoorlijk verging het voorts de Nederlandse dochter VSB Bank - resultaat plus 16 procent naar 90 miljoen - en verzekeraar AG in België (plus 27 procent op 257 miljoen gulden).

Maar er waren ook Fortis-activiteiten die een winstdaling te zien geven: de Amerikaanse belangen (min vier procent tot 104 miljoen gulden) en Spanje, waar Fortis met de Catalaanse bank La Caixa samenwerkt (min 9 procent op 27 miljoen gulden). De activiteiten elders in Europa gingen wel voor de wind, in Australië en Zuidoost-Azië was het daarentegen kwakkelen.

Beleggers op het Damrak reageerden gisteren enthousiast. De koers dikte 2,60 gulden aan op f 94,80. De winststijging van de Nederlandse moeder Fortis Amev, bleef overigens - als gevolg van valuta-effecten - beperkt tot 10 procent, tot 334,5 miljoen. De winst per aandeel klom van 4,25 naar 4,63 gulden en het interim-dividend wordt met zestien cent verhoogd tot 1,56 gulden.

Grote onrust

Zeker gezien de hoge winstcijfers bij de Nederlandse bedrijfsonderdelen Amev en VSB, rijst de vraag waarom de directie juist daar via reorganisaties op ongewoon grote schaal arbeidsplaatsen denkt te moeten schrappen. Onder het personeel bij dochter Amev is daar grote onrust over ontstaan. Men vreest daar dat twintig procent van het personeel weg moet.

Volgens bestuurder D. van Huizen van de FNV Dienstenbond is het overleg over een sociaal plan afgebroken, omdat de directie geen klare wijn schenkt. De bonden hebben een gepeperde brief gestuurd, waarin om duidelijkheid wordt gevraagd en om de garantie dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. In afwachting van die shriftelijke toezeggingen willen de bonden niet verder praten over het sociaal plan. Volgens Van Huizen hebben de bonden Fortis daarmee fors in de tang want het concern wil haast maken met de reorganisaties.

“Wij vragen al maanden om opheldering over het aantal banen dat verdwijnen moet. En dan ligt er ineens zo'n persbericht waar de directie van Fortis helemaal geen verhaal bij heeft”, klaagt Van Huizen. De directie spreekt met twee monden, vindt de FNV'er. Aan de onderhandelingstafel beloven ze geen gedwongen ontslagen, maar naar de pers toe zeggen ze alleen maar dat ze hun best zullen doen om gedwongen ontslagen te voorkomen. Op zo'n manier voelt de bond zich in haar hemd gezet. Enkelen binnen de bond menen dat sprake is van boze opzet van de Fortis-leiding, anderen menen dat het onbenul is. Van Huizen: “Maar ook dat laatste is erg genoeg.”

Twee zaken zijn duidelijk: Fortis Nederland wil zijn kosten met 25 procent omlaag brengen. En er worden 600 tot 1 000 mensen overtollig. Maar hoeveel mensen van baan moeten veranderen en waar die overtolligen zitten, is niet bekend. Volgens Van Huizen is inmiddels duidelijk dat bij VSB Bank nog 300 banen overtollig worden. Daarmee blijven er 300 tot 700 over voor Amev. Op een totaal personeelsbestand van 3 500 mensen, betekent dat in het ergste geval dat één op de vijf werknemers overbodig wordt.

Een woordvoerder van Fortis Nederland begrijpt de woede van de bonden niet. Een groot deel van de nu genoemde personeelsinkrimping is al veel eerder aangekondigd, soms al jaren geleden. Slechts een klein deel is nieuw, zegt hij, zoals enkele tientallen arbeidsplaatsen door de integratie van stafdiensten. “Het aanpassen van de organisatie is een bijna continu proces. De concurrenten zitten ook niet stil; het gaat om de continuïteit op langere termijn.” Hij herhaalt dat geen gedwongen ontslagen uitgangspunt is. “We hebben de intentie ons best te doen om dat te vermijden, maar absolute garanties kun je natuurlijk nooit geven.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden