Fons

Komkommerpret: Fons van Westerloo van SBS roept de concurrenten op om te stoppen met het uitzenden van seksprogramma's, want hij houdt er op zijn eigen zenders mee op. Hoe nu, heeft Fons het licht gezien of is de beeldensjacheraar wijzer geworden van Veronica? Dat dacht een halfjaar geleden nog de grootste te worden met behulp van elke avond volop seksprogramma's plus Menno Buch om de mensen wijzer te maken. Van Westerloo moest de zender redden toen de kisten vol gedateerde Amerikaanse nepseks geen kijker meer interesseerden. Die van de RTL's hebben al laten weten dat zij niet van plan zijn hun goedkope seks de deur uit doen. Handel is handel en geen kwartetten: als jij 'savonds voor acht uur het overmatige geweld eruit gooit, dan doen wij het minder qua grof taalgebruik.

Ruud Verdonck

Bij zijn jaarlijkse zomerse verkooppraatje voor de pers zoekt en vindt Van Westerloo elk seizoen een nieuwe invalshoek voor zijn zenders. Deze keer kwam hij dus als Jehova's getuige op zondagmorgen: ,,Tv is een machtig medium dat we onder meer moeten gebruiken om mensen wijzer te maken. Ook willen we kijkers laten ontspannen, maar seksprogramma's, daar moeten we vanaf. Zo willen we het imago van de branche verstevigen.''

Prachtige woorden. Z'n portefeuille bevat de kwantumkortingskaarten van SBS6, Net5, V8 én Veronica voor Yab Yum, en dat laat zonder blikken of blozen weten dat zijn imperium er is om de mensen wijzer te maken, onder meer. Ik kan me de tijd nog heugen dat z'n eigen kinderen niet eens naar de zender van papa mochten kijken, ze zullen onderhand de deur uit zijn. Als je zei dat de enige die van die ranzige handel van 'm echt wijzer werd, de heer Van Westerloo zelve was, dan werd je uitgescholden voor een elitaire zak zonder antenne voor de ontspannende onderbuikgevoelens van de gewone man. Als je enige bedenkingen had bij de kwaliteit van bijvoorbeeld 'Hart van Nederland', kreeg je te horen dat er elke avond meer mensen naar dat programma kijken dan tijdens een hele week naar 'Nova', en dat die kijkers toevallig bepalen of een programma goed is of niet. Dit jaar hoopt 'ie dat iedereen vol ontzag z'n hoed voor hem zal afnemen: dag meneer Fons zonder seks.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden