Fons de Poel (36) wordt de nieuwe eindredacteur ...

Fons de Poel (36) wordt de nieuwe eindredacteur van KRO's tv-actualiteitenrubriek Brandpunt. Hij volgt op 1 augustus Ton Verlind op, die chef informatieve programma's bij KRO-tv is geworden. De Poel werkt sinds 1982 als verslaggever bij Brandpunt.

Prins Claus zal op 2 juni in de Haagse Ridderzaal de Koning Willem I Prijs 1992 uitreiken aan Koninklijke NijverdalTen Cate. Ing. G. Reudink, voorzitter van de raad van bestuur, zal de prijs in ontvangst nemen. Prins Claus is ere-voorzitter van de Koning Willem I Stichting.

De tweejaarlijkse Koning Willem I Prijs voor Nederlands ondernemerschap is toegekend aan NijverdalTen Cate vanwege goed ondernemerschap, waardoor het bedrijf een belangrijke rol speelt in de vernieuwing van het bedrijfsleven in ons land. Daarnaast heeft Nijverdal-Ten Cate risico's van nieuwe ontwikkelingen aangedurfd en er blijk van gegeven deze ook aan te kunnen.

De CJP-podiumprijs 1992 wordt dit jaar toegekend aan de 'Raggende Manne'. Het is voor het eerst dat de prijs naar een popgroep gaat, blijkt uit een bekendmaking van de Stichting Cultureel Jongeren Paspoort (CJP). Aan de prijs zijn een geldbedrag van 2 500 gulden en een zilveren CJP-insigne verbonden. De viermansformatie de "Raggende Manne" heeft onlangs de cd Brandende Vlierbessen uitgebracht.

Drs. P. J. M. Kuijper (40) is met ingang van 1 oktober 1992 benoemd tot algemeen directeur van de Vastenactie Nederland. Hij volgt A. D. J. van Veldhoven op. Kuiper is nu adjunct-directeur.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden