’Fokpremie’ moet ouderschap stimuleren

Vanaf 1 januari worden Duitse ouders vorstelijk ondersteund als ze een baby krijgen. Maar willen die ouders dat wel?

Hoogzwangere vrouwen gaan in Duitsland spannende dagen tegemoet. Bevallen ze nog vóór oud en nieuw dan kunnen ze veel geld mislopen. Met ingang van 2007 gaat een regeling in, die nieuwe ouders een goed betaald verlof verschaft.

De harde grens van 1 januari leidt ertoe dat zwangere vrouwen middelen gaan verzinnen om de bevalling te vertragen. Op internet wisselen ze tips uit, variërend van veel liggen en het innemen van magnesium tot het vervalsen van het geboortetijdstip. Artsen waarschuwen voor de risico’s van de diverse methoden.

De oppositie had graag een overgangsregeling gezien. Bijvoorbeeld een periode van een paar maanden waarin ouders die een kind krijgen, tussen de oude en de nieuwe regeling kunnen kiezen. De nieuwe regeling is namelijk niet voor iedereen even gunstig.

In de nieuwe regeling betaalt de overheid ouders die thuis blijven om voor hun baby te zorgen, twaalf maanden lang twee derde van hun laatste loon tot maximaal 1800 euro per maand. Als vader ook minstens twee maanden verlof neemt, duurt de uitkering veertien maanden.

De oude regeling voorzag twee jaar lang in een vaste bijdrage van 300 euro per maand. Minima, parttimers en werklozen hebben meer baat bij de oude regeling. De armsten gaan erop achteruit.

Van de nieuwe regeling profiteren vooral goed verdienende ouders. In Duitsland krijgen hoog opgeleide vrouwen de minste kinderen. De regering wil dat met het nieuwe ’oudergeld’ veranderen. Tegelijk wil ze mannen aansporen zich meer met de opvoeding te bemoeien.

Steffi Gröscho is midden dertig en goed opgeleid. Ze heeft een fijne baan en geen kinderen. Ze voelt zich nu gestimuleerd om serieus over kinderen na te denken. „De uitkering is afhankelijk van je inkomen. Dan ga je er niet zo sterk op achteruit als je verlof neemt.”

Ook onderwijzeres Karin en wetenschapper Benjamin Blankertz zijn midden dertig. Hun dochtertje Carlotta is tweeënhalf. Ze erkennen dat het er aantrekkelijker op wordt om een kind te nemen en er een tijd voor thuis te blijven. „Maar werkgevers staan daar niet bij te juichen. We kennen mensen die na hun verlof minder verantwoordelijk werk kregen. Duitse werkgevers zijn niet zo kindvriendelijk.”

Toen hun dochtertje kwam, hebben ze kort verlof genomen. „We waren allebei bezig om in ons werk flink vooruit te komen. We konden het ons niet permitteren lange tijd weg te blijven.” Ook met de nieuwe regels hadden ze niet langer verlof gewild. „Geld speelt voor ons geen rol bij dat soort beslissingen.”

Eigenlijk vinden zij de nieuwe regeling weggegooid geld. „Het had beter besteed kunnen worden aan de verbetering van de kinderopvang.” Het nieuwe oudergeld is meer een fokpremie, vinden ze, bedoeld om jonge paren over de drempel te helpen. „Maar de echte kosten komen veel later. Wij sparen nu al voor de studie van Carlotta.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden