FNV stemt voor pensioenplan, Jongerius verliest vertrouwen

FNV-voorzitter Agnes Jongerius geeft maandag in Den Haag toelichting na het bereiken van een pensioenakkoord. Beeld ANP

Het pensioenakkoord heeft geleid tot een scheuring binnen de vakcentrale FNV. De twee grootste bonden, Abvakabo en FNV Bondgenoten, hebben het vertrouwen in het bestuur van de vakcentrale opgezegd.

Zij verlaten de FNV niet, maar willen door een commissie van wijzen laten uitzoeken hoe zij nu binnen FNV voort kunnen. De 'commissie van goede diensten' moet kijken naar een verbetering van de verenigingsdemocratie, de bestuurlijke sturing en het onderlinge vertrouwen.

Zoals verwacht is het pensioenakkoord gisteravond aangenomen met 155 stemmen tegen en 186 stemmen voor. Behalve Bondgenoten en Abvakabo heeft ook FNV Sport tegengestemd.

Volgens Abvakabo-voorzitter Corrie van Brenk vertegenwoordigt het FNV-bestuur hun leden niet voldoende. Zij zei een handreiking te hebben gedaan naar het federatiebestuur om meer tijd te nemen voor het wegnemen van onduidelijkheden over de financiering van pensioenen en de risicodeling.

Die extra tijd wilde FNV-voorzitter Agnes Jongerius niet geven. Dat was de reden om het vertrouwen in Jongerius en haar bestuur op te zeggen. Van Brenk spreekt nu van 'een groot probleem' binnen FNV. De twee grootste FNV-bonden zullen hun pensioeneisen alsnog op tafel leggen in de cao-onderhandelingen.

AbvaKabo en Bondgenoten, die samen 60 procent van de leden vertegenwoordigen maar slechts 45 procent van de stemmen hebben in de federatieraad, uitten felle kritiek op Jongerius. Zij zou slecht hebben onderhandeld en onvoldoende hebben 'binnengehaald' voor de werknemers. De toezeggingen van minister Kamp vinden de bonden te gering.

'Discussie over leiderschap niet het interessantst'

"Het belangrijkste nieuws is dat er nu een pensioenakkoord ligt." Agnes Jongerius is "nog steeds voorzitter van vakcentrale FNV" en vindt de discussie over haar leiderschap niet het interessantste. "De meerderheid van de leden heeft het vertrouwen in het bestuur van de vakcentrale en het pensioenakkoord uitgesproken."

Teleurstelling dat FNV Bondgenoten en Abvakabo het vertrouwen in Jongerius en haar medebestuurders hebben opgezegd, overheerst dan ook niet bij de vakcentrale.

Jongerius: "Dit is ook een kans om te spreken over verbetering van de cultuur binnen de vakcentrale, en een aanpassing van de verenigingsdemocratie." De 'commissie van goede diensten', die waarschijnlijk zal bestaan uit bondsleden uit allerlei verschillende bonden en geledingen, zal zich hier over buigen.

Bondgenoten en Abvakabo hebben nu wel te maken met een pensioenakkoord waar ze niet achter staan. "Maar we gaan door", zegt Corrie van Brenk. "Wij zullen aan de cao-tafels laten horen wat wij vinden."

Belangrijkste punten uit het pensioenakkoord

Werkgevers, vakbeweging en kabinet sloten het akkoord in juni. Hieronder de belangrijkste afspraken die toen zijn gemaakt:

- De AOW-leeftijd en de pensioenleeftijd gaan in 2020 van 65 naar 66 jaar. De pensioenleeftijd wordt gekoppeld aan de levensverwachting en stijgt daardoor in 2025 naar 67 jaar.

- Het blijft mogelijk eerder te stoppen met werken, maar dan wordt de AOW-uitkering met 6,5 procent gekort voor ieder jaar dat iemand eerder stopt.

- Als mensen langer doorwerken dan de vastgestelde AOW-leeftijd, krijgen ze juist een toeslag van 6,5 procent op de uitkering.

- De AOW gaat vanaf 2013 bovenop de inflatie 0,6 procent extra omhoog. Dat moet ook mensen met een laag inkomen in staat stellen ervoor te kiezen eerder met pensioen te gaan.

- Vanaf 2020 komt er voor lagere inkomens een extra ouderenkorting van maximaal 300 euro per jaar.

- De hoogte van het pensioen bij het beëindigen van de loopbaan wordt minder gegarandeerd en meer afhankelijk van de beleggingsresultaten van de pensioenfondsen.

- De pensioenpremies worden gestabiliseerd. Ze zullen in principe niet meer verder stijgen, maar blijven ook gelijk in vette tijden voor de pensioenfondsen.

- Vanaf 2013 worden de belastingvoordelen voor het sparen voor extra pensioen beperkt.

- Afspraken die ouderen stimuleren langer door te werken. Zo komt er een bonus voor werkgevers als zij oudere werknemers in dienst nemen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden