FNV-leden tegen cao-voorstel KPN

(Novum) - Bijna negen van de tien FNV-leden wijzen het cao-voorstel van KPN af. Dat laat Abvakabo FNV maandag weten. Woensdag hervatten de betrokken vakbonden de onderhandelingen met de directie van KPN.

Behalve FNV zijn ook CNV Publieke Zaak, de Vakorganisatie voor Hoger Personeel en de Bond van Telecompersoneel bij de onderhandelingen betrokken. Volgens FNV wil de directie van KPN weer met de bonden aan tafel omdat de leden van de bonden massaal hebben aangegeven het eerdere bod onacceptabel te vinden.

Vorige week keurden CNV-leden het voorstel al 'in grote meerderheid' af. De CNV laat maandag weten uit te gaan van een constructieve houding van de directie van de KPN, al zijn daar volgens een woordvoerder 'geen concrete aanwijzingen' voor.

KPN bracht vorige week naar buiten tweeduizend extra banen te schrappen. Gevoegd bij het eerdere voornemen om achtduizend banen weg te werken, komt het totaal hiermee op tienduizend. De bonden waren hier niet over te spreken. De afwijzing van het cao-voorstel heeft volgens de bonden en de KPN echter niets te maken met het banenverlies.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden