FNV: Geef tijdelijk werklozen bijscholing

Procesoperators bij Corus in IJmuiden, de staalproducent die onlangs aankondigde de productie 20 procent te verminderen. (FOTO MARCEL ANTONISSE, ANP)

Vakcentrale FNV komt met een plan om de arbeidsmarkt door de kredietcrisis te loodsen. „Nu is het moment om werk te maken van scholing”, vindt voorzitter Jongerius.

De kredietcrisis is een uitgelezen moment om werknemers bij te scholen. Als het aan vakcentrale FNV ligt, blijven personeelsleden van bedrijven die hun productie moeten verlagen gewoon in dienst als er tijdelijk geen werk meer voor ze is. In plaats van werkloos thuis te zitten, moeten ze scholing volgen. Hun loon wordt betaald uit werkloosheidsfondsen en hun werkgevers betalen dat terug als er betere tijden aanbreken.

Dat is de kern van een noodplan voor de dreigende crisis op de arbeidsmarkt dat de FNV gisteren presenteerde.

„Het is een plan voor de arbeidsmarkt, zoals dat ook voor de banken is opgesteld”, zegt FNV-voorzitter Agnes Jongerius. „Volgende week dinsdag praten we erover met werkgevers en de minister van economische zaken. Als een aantal mensen nu net zo hard gaan werken voor de werkgelegenheid als voor de bankensector, moeten we er dan uit kunnen komen.”

Hoe de ’loonoverbruggingsregeling kredietcrisis’ betaald moet worden, kon Jongerius gisteren nog niet zeggen. In de werkloosheidsfondsen zit negen miljard euro. Dat geld moet uitgeleend kunnen worden aan iedere noodlijdende werkgever. Rente hoeft die niet te betalen. Jongerius: „Werkgevers en werknemers hebbend dat geld immers samen in een fonds bij elkaar gelegd.”

Voorwaarde is dat de werkgever kan aangeven waarom hij minder produceert, hoe hij de scholing gaat regelen en de positie van werknemers gaat verbeteren.

Per periode van zes maanden moet beoordeeld worden of een werkgever de regeling mag gebruiken. Hij kan deze maximaal drie keer aanvragen, in totaal dus anderhalf jaar. Hij krijgt wat Jongerius betreft net zo lang de tijd om het krediet terug te betalen, als dat hij er gebruik van maakt. Om hoeveel bedrijven en werknemers het kan gaan, weet Jongerius nu nog niet.

In sectoren met grote problemen, zoals de metaal, zijn het vooral de flexwerkers die hun baan verliezen. Voor de FNV is het juist belangrijk dat ook uitzendkrachten in de crisisregeling betrokken worden. Door hen op de loonlijst van uitzendbureaus of inleners te zetten, zouden ook zij doorbetaald worden en scholing kunnen volgen.

De loonregeling is onderdeel van een groter plan van de bonden binnen de FNV. Zij willen ook de koopkracht van gepensioneerden opkrikken, pleiten voor vrije besteding van het spaarloon en uitstel van verdere markwerking in publieke sectoren als de zorg, post of openbaar vervoer.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden