Flink zijn en doorzetten

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Reacties naar: h.vandijk@trouw.nl

Voor dit stel is het over en uit. Met die woorden heeft Albert Verlinde de afgelopen jaren menig showbizzhuwelijk nietig verklaard - immer met een toepasselijke, spijtige blik. Afgelopen woensdag, het kan u niet ontgaan zijn, was hij zelf aan de beurt. En hij zat er, achter de 'Boulevard'-desk, om het nieuws zelf wereldkundig te maken. Net als vorig jaar december, toen een korrelige foto uitlekte waarop te zien was dat zijn echtgenoot Onno Hoes zoende met een jongeman, in de lobby van een Maastrichts hotel.

Dat incident heeft overigens niets te maken met de beslissing om uit elkaar te gaan, bezwoer Albert. Er waren al spanningen voor die kus, ze hadden met hun drukke carrières elkaar verwaarloosd. Hij werkt in Hilversum, Onno op het Maastrichtse stadhuis en ze waren nog maar zelden samen thuis in het Brabantse Cromvoirt. Ze hebben hard voor hun relatie geknokt, gingen nog op een 'fantastische vakantie', maar hebben samen besloten om uit elkaar te gaan en dikke vrienden te blijven.

Oké, een kritische ondervraging werd het niet, met Boulevardcollega's Daphne Deckers en Marc van der Linden op de flanken. Daphne complimenteerde Albert zelfs, met zijn dapperheid. Daar wilde hij terecht niets van weten. "Ik zit hier altijd, ook als anderen moeilijke momenten hebben. Dan moet je flink zijn en doorzetten", zei Albert en hij liet geen traan.

Menig BN'er die de afgelopen jaren door Albert is geschoren in 'RTL Boulevard' zal een vileine glimlach niet hebben kunnen onder- drukken. Toch kwam destijds de onthulling over Onno's ontrouw niet uit de koker van bijvoorbeeld een wraaklustige Georgina Verbaan, die haar relatie naar de knoppen zag gaan dankzij een onthullende foto in Boulevard. Nee, het was de concurrentie tussen Albert en die andere roddelkoning, Evert Santegoeds van de Telegraaf en SBS6, die de hele affaire in een stroomversnelling bracht. De twee mogen elkaar niet en toen Evert de gewraakte foto aangeboden kreeg hoefde hij niet lang na te denken of die zou worden getoond in zijn 'Shownieuws'. Woensdagavond nam hij de hele zaak met genoegen nog eens gedetailleerd door. Er was zelfs een verslaggeefster naar Maastricht gestuurd, om een paar brave burgers te laten vertellen dat dit er nu eenmaal van komt, als je vreemdgaat.

Onno is toch echt de pineut geweest in dit hele verhaal. Zou een andere burgemeester zo te kijk zijn gezet, na een relatief onschuldige misstap? Als Ruud Schepers - de jongeman met wie Onno zoende - een andere burgemeester had gezoend, dan was hij nooit door Shownieuws-deskundige Patty Brard persoonlijk geïnterviewd over de ins en outs en wat verder volgde. Onno had waarschijnlijk nooit aan de fractievoorzitters in de Maastrichtse gemeenteraad hoeven opbiechten dat er meer jongens als Ruud geweest waren, omdat er een nationale rel was ontstaan - 'Onnogate' - en zijn positie op het spel stond.

Misschien was hem ook de smadelijke publicatie bespaard gebleven van de onthullende foto waarmee hij zich presenteerde op datingsite Grindr.

Voor Onno is het misschien wel zo rustig, dat hij niet langer meneer Verlinde is.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden