Fiscus: 5 000 aanvragen voor steun aan speurwerk

DEN HAAG (ANP) - Het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen tonen veel belangstelling voor de nieuwe fiscale stimulans voor speur- en ontwikkelingswerk (research & development). Bij Senter, de uitvoeringsorganisatie van Economische Zaken, zijn hiervoor in totaal 4 865 verklaringen aangevraagd.

Dit is gisteren bekend gemaakt. Bijna 85 procent van de aanvragen is ingediend door bedrijven zelf, de rest door onderzoeksinstellingen ten behoeve van onderzoek voor bedrijven. Bijna driekwart van de aanvragen van bedrijven komt van het midden- en kleinbedrijf.

Ruim 300 aanvragen zijn ingediend door zelfstandige innovatieve ondernemers, inmiddels beter bekend onder de naam Willie Wortels. Voor hen geldt de mogelijkheid van een verhoging van de zelfstandigenaftrek met maximaal 6 000 gulden.

De nieuwe fiscale stimulans houdt in dat bedrijven van de eerste 100 000 gulden aan loonkosten voor speurwerk 25 procent kunnen aftrekken van de belasting en 12,5 procent voor de loonkosten daarboven, tot een maximum van 10 miljoen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden