film

Inside Job
Als je dacht alles al gelezen en gehoord te hebben over de IJslandse banken, de gevaren van financiele deregulatie en de malafide praktijken bij grote Amerikaanse investeerders en verzekeraars, dan heeft deze Oscarwinnende documentaire nog wel wat appetijtelijke details in petto.

Regie: Charles Ferguson

Mammuth
Absurde roadmovie waarin Gerard Depardieu de sterren van de hemel speelt als een gepensioneerde varkensslachter die op een motor door Frankrijk trekt om bij voormalige werkgevers zijn pensioen terug te halen. Onderweg ontmoet hij kleurrijke figuren. Zijn verongelukte vriendin kijkt als engel over zijn schouder mee.

Regie: Benoît Delépine en Gustave de Kervern

Unter dir die Stadt
Regisseur Hochhäusler onderzoekt de kredietcrisis door vraagtekens te plaatsen bij het gevoelsleven van een bankier. Hoe hoger de wolkenkrabbers worden, hoe groter de val. In Frankfurt reiken de wolkenkrabbers tot in de wolken.

Regie: Chris Hochhäusler

Alle Tijd
Witte-wijndrama over homoseksuele leider van een jeugdorkest en zijn psychologie studerende zus. die allebei worstelen met relaties, waarbij zij zwanger raakt, ontdekt dat ze borstkanker heeft en snel zal sterven. Hoofdrolspeler Paul de Leeuw was aan een oppepper toe, maar diep gaat deze film niet.

Regie: Job Gosschalk

In a Better World
Een arts die goed werk doet in een Afrikaans vluchtelingenkamp komt terug in Denemarken voor een moreel probleem met zijn 11-jarige zoon te staan. Oscarwinnaar Susanne Bier krabbelt aan het suikerlaagje civilisatie, maar is niet nieuwsgierig naar de rauwe onderlaag.

Regie: Susanne Bier

Black Butterflies
Het leven van de in 1965 overleden Zuidafrikaanse dichteres Ingrid Jonker, die zich verzette tegen haar strenge vader en de apartheid waarvan hij een uitvoerder was. Met Carice van Houten en Rutger Hauer heeft de film heerlijke hoofdrolspelers. Maar waarom Engels in plaats van haar eigen taal?

Regie: Paula van der Oest

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden