film

Unter dir die Stadt
Regisseur Hochhäusler onderzoekt de kredietcrisis door vraagtekens te plaatsen bij het gevoelsleven van een bankier. Hoe hoger de wolkenkrabbers worden, hoe groter de val. In Frankfurt, zetel van de Europese Centrale Bank en de Deutsche Bank, reiken de wolkenkrabbers tot in de wolken.

Regie: Chris Hochhäusler

Alle Tijd
Witte-wijndrama over homoseksuele leider van een jeugdorkest en zijn psychologie studerende zus. die allebei worstelen met relaties, waarbij zij zwanger raakt, ontdekt dat ze borstkanker heeft en snel zal sterven. Hoofdrolspeler Paul de Leeuw was wel weer aan een oppepper toe, maar diep gaat deze film niet.

Regie: Job Gosschalk

In a Better World
Een arts die goed werk doet in een Afrikaans vluchtelingenkamp komt terug in Denemarken voor een moreel probleem met zijn 11-jarige zoon te staan. Oscarwinnaar Susanne Bier krabbelt aan het suikerlaagje civilisatie, maar is niet nieuwsgierig naar de rauwe onderlaag.

Regie: Susanne Bier

Black Butterflies
Het leven van de in 1965 overleden Zuidafrikaanse dichteres Ingrid Jonker, die zich verzette tegen haar strenge vader en de apartheid waarvan hij een uitvoerder was. Met Carice van Houten en Rutger Hauer heeft de film heerlijke hoofdrolspelers. Maar waarom Engels in plaats van haar eigen taal?

Regie: Paula van der Oest

Brownian Movement
Een zwijgzame jonge vrouw duikelt vreemde mannen op om seks mee te hebben. Regisseur Nanouk Leopold gebruikt het onopvallende gezicht van actrice Sandra Hüller om haar talent voor vervreemding te tonen in een breekbare en ontroerende film, die het verlangen zichtbaar en voelbaar maakt.

Regie: Nanouk Leopold

Blue Valentine
Zowel de ontvlammende als de uitdovende liefde wordt prachtig in beeld gebracht. We zien Dean en Cindy (Ryan Gosling en Michelle Williams) als jong droompaar en zes jaar later, op de brokstukken van hun relatie. Het tussenstuk daarvan mag de kijker zelf invullen.

Regie: Derek Cianfrance

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden