film

Carnage
Na een ruzie tussen hun kinderen proberen twee New Yorkse echtparen alles beschaafd uit te praten. Deze poging ontspoort volledig. Roman Polanski filmde deze spitse en hilarische komedie in één kamer. Jodie Foster maakt indruk als de prefecte gastvrouw. Verder met topacteurs Kate Winslet, Christoph Waltz en John C. Reilly.

Regie: Roman Polanski

Dolfje Weerwolfje
In Dolfje, een jongetje dat in een mandje is gearriveerd, gaat een weerwolfje schuil. De transformatie vindt hij niet leuk, maar gelukkig is hij de volgende ochtend weer normaal. Genoeglijke kerstvertelling voor kinderen tot acht jaar naar het boek van Paul van Loon.

Regie: Joram Lürssen

Nova Zembla
De eerste Nederlandse 3D-film is een historisch spektakelstuk over Willem Barentsz en kapitein Jacob van Heemskerk en hun bemanning, die in een poging om een noordelijke vaarroute naar Oost-Indië te vinden vastlopen in het noordpoolijs en overwinteren op Nova Zembla.

Regie: Reinout Oerlemans

The Artist
Ode aan de stomme film verhaalt over Hollywoodster George Valentin, die de overstap naar de gesproken film niet trekt, en actrice Peppy Miller, die het juist gaat maken. Zij wil hem redden, maar wil hij wel gered worden? De geliefden blijven gelukkig niet in nostalgie steken

Regie: Michel Hazanavicius

La piel que habito
De ordinair gebronsde Antonio Banderas spat van het doek, bij zijn terugkeer uit Hollywood in een film van zijn Madrileense ontdekker Almodóvar. In dit glossy horrormelodrama speelt Banderas een plastisch chirurg die in het geniep in een luxe buitenhuis in Toledo met een Frankensteinachtig experiment bezig is.

Regie: Pedro Almodóvar

Margin Call
In een 21ste-eeuwse rampenfilm speelt de apocalyps zich af in het binnenste van een grote verzekeringsbank op Wall Street (denk aan Lehman Brothers), daags voor de financiële crisis van 2008 uitbarst. Een fascinerend schouwspel van mannen in pak achter beeldschermen.

Regie: J.C. Chandor

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden