film

Sinds 1996 volgt Digna Sinke de verandering van het eiland Tiengemeten in het Haringvliet, dat van landbouwgrond weer natuur moet worden. Alsof je land langzaam ouder ziet worden: het zakt uit, rimpelt, treurt. Ze verbindt in deze terughoudende, mooie film de veranderingen in de natuur met haar eigen leven.

Regie: Digna Sinke

Een film over eten in liefde, in een stijl die schatplichtig is aan zowel de hoogtijdagen van de Italiaanse cinema als de spanning van Alfred Hitchcock. Hoofdrolspeelster en producente Tilda Swinton herinnert als mater familias Emma Recchi aan Emma Bovary.

Regie: Luca Guadagnino

Een van de hits op het laatste Filmfestival Rotterdam, de Mexicaanse Tigerwinnaar Alamar, bereikt een half jaar later de bioscoop. Prachtig zinnelijk portret van een vader die zijn 5-jarige zoon rond een koraalrif laat kennismaken met het leven op zee.

Regie: Pedro González-Rubio.

De nieuwste film van François Ozon draait om zwangerschap. Hij filmt actrice Isabelle Carré, die echt zwanger is, van de zevende maand tot na de geboorte. Het verhaal, over een afkickende drugsverslaafde, lijkt van ondergeschikt belang.

Regie: François Ozon

Een beroemde kunstkenner en een galeriehoudster, schijnbaar vreemden voor elkaar, besluiten een ritje te maken door zomers Toscane. Al snel blijkt dat hij veel meer voor haar is. De film is een boeiende ontdekkingstocht.

Regie: Abbas Kiarostami.

De kleine Joe is getuige van de moord op zijn oudere broer, in het Noord-Ierland van 1975 dat verscheurd wordt door geweld. Na 33 jaar wil een tv-programma de dader en Joe met elkaar in contact brengen.

Regie: Oliver Hirschbiegel.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden