film

My Son My Son
Regisseurs Werner Herzog en David Lynch slaan de handen in een en dat levert uiteraard een surrealistisch schouwspel op. In de Californische heuvels houdt een verwarde man twee gijzelaars vast. De politie gaat erop af, maar er komen ook struisvogels en flamingo's langs en drilpudding speelt een belangrijke rol in het leven van de gijzelnemer.

Regie: Werner Herzog

Source Code
Sfeervolle sciencefictionfilm, waarin het niet erg is als je als kijker de weg even kwijt raakt; je tuimelt makkelijk mee met luitenant Coulter Stevens die steeds weer op hetzelfde moment wakker schrikt in de voortrazende trein naar Chicago. Hij krijgt van zijn superieuren steeds dezelfde acht minuten korte termijngeheugen om een aanslag te voorkomen.

Regie: Duncan Jones

The Tree of Life
Architect Sean Penn denkt terug aan zijn opvoeding, door zijn christelijke, autoritaire vader Brad Pitt. De haat maar ook de liefde die de oudste zoon voor zijn vader voelt, vormen de wortels van zijn latere crisis, waarin vragen over het bestaan op aarde en de betekenis van het geloof aan de orde komen.

Regie: Terrence Malick

Rundskop
Het Vlaamse boerenleven is verre van romatisch, met intimidatie, hormonenhandel en geweld op het erf. Hoofdpersoon Jacky lijkt op het eerste gezicht een bullebak, maar hij draagt een akelig geheim met zich mee. Net als zijn jeugdvriend Diederik. Wat is mannelijkheid in deze boeren macho-omgeving.

Regie: Michael R. Roskam

On stranger tides
In dit vierde deel van 'Pirates of the Caribbean' gaat piraat Jack Sparrow op zoek naar de 'bron van de jeugd'. Johnny Depp draagt dit deel van oneliner naar oneliner. Hij wordt deze keer geassisteerd door Penelope Cruz als onbevreesde piratendochter Angelica

Regie: Rob Marshall

Made in Dagenham
In 1968 komt een groep Londense naaisters in opstand omdat ze minder betaald krijgen dan mannen. Ze bezetten Trafalgar Square. Je ziet de triomf aankomen, maar het thema is sympathiek.

Regie: Nigel Cole

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden