Films op zaterdag

ONLY YOU

Jann Ruyters

Regie: Norman Jewison; VS, 1994. Met Marisa Tomei, Robert Downey jr. NET5, 18.10-20.05 uur.

Wel aardige komedie over dromen en bedrog. Dommige Marisa Tomei droomt dankzij een waarzegster al heel haar leven van een man die Damon Bradley heet. Als Robert Downey jr. dat in de gaten krijgt, weet hij hoe zijn nieuwe naam luidt.

NIGHT FALLS ON MANHATTAN

Regie: Sidney Lumet; VS, 1997. Met Andy Garcia, Lena Olin. Ned 3, 20.05-22.00 uur.

Andy Garcia als openbare aanklager in New York die het niet goed lukt zijn handen schoon te houden. Hij wordt op een zaak tegen een drugsdealer gezet. Zijn vader, een inspecteur van politie, wordt verdacht van corruptie in diezelfde zaak. Garcia duikt in bed met de advocate van de dealer. De algehele morsigheid besmet helaas ook de film, die met wat duidelijker scheidslijnen tussen goed en kwaad vast spannender was geweest.

AUSTIN POWERS: INTERNATIONAL MAN OF MYSTERY

Regie: Jay Roach; VS, 1997. Met Mike Myers, Elizabeth Hurley. Ned. 3, 22.47-0.17 uur.

Eerste van drie dwaze Bond-parodieën waarin Mike Myers zijn uitzonderlijke kunsten vertoont door zowel de rol van slechterik Dr. Evil als die van spion Powers op zich te nemen. Beiden hebben zich laten invriezen in de jaren zestig en ontdooien in de jaren negentig. Momenteel draait het derde deel van de serie, 'Gold Member', in de bioscopen.

DICHTER OP DE ZEEDIJK

Regie: Gerrad Verhage; Ned., 1999. Met Benja Bruijning, Carry Tefsen. Ned. 3, 22.47-0.17 uur.

Een bioscooproulatie was er niet voor deze nostalgische wat houterige verfilming van de voor de AKO-prijs genomineerde roman van Kees van Beijnum. Geen Katja Schuurman deze keer, wel de destijds voor haar rol zeer geprezen Angelique de Bruijne als de nieuwe barjuffrouw op wie de kleine Constant verliefd wordt.

YELLOW SUBMARINE

Regie: George Dunning; GB, 1968. Met John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison. Ned.1, 23.50-1.17 uur.

Deze Britse animatiefilm presenteert de liedjes van het beroemde Sgt. Pepper-album van The Beatles in verhalende vorm en zeer diverse tekenstijlen. Ook het beruchte 'Lucy in the Sky with Diamonds' dat begint met een meisje op een wolk en daarna psychedelisch alle kanten opvliegt. Blijft leuk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden