Films op tv

THE FAMILY MAN

Jann Ruyters

Nicolas Cage is succesvol bankier. Afgrijselijk rijk en veel macht. Na een goede daad ontwaakt hij als degene die hij was geweest als hij niet zo hard had gewerkt. Een vrouw, twee kinderen, een hond en een sukkelig baantje. Grappig is de bons waarmee Cage neerkomt in dit aardse armoedige bestaan. Als ex-rijke vindt hij het heel lang helemaal niet leuk.

APOLLO 13

Regie: Ron Howard; VS, 1995. Met Tom Hanks, Kevin Bacon, Ed Harris. SBS 6, 20.30-23.45 uur

Veel legendarische stoere oneliners in Ron Howards 'Apollo 13'. 'Houston, we have a problem', meldt astronaut Tom Hanks, anno 1970, doodkalm, als de zuurstoftank is ontploft in het ruimteschip terwijl de maan nog maar net is waargenomen. Hoe nu levend terug? Spannend is het zeker, de terugreis van de kapotte Apollo 13. Ron Howard reconstrueerde de ruimtevlucht uiterst realistisch (inclusief verlies van zwaartekracht) en verzon genoeg persoonlijke perikelen tussen ruimtevaarders en hun achterban om de film niet louter uit 'special effects' te laten bestaan. Onbetwiste ster van dit patriottisch eerbetoon aan de Amerikaanse ruimtevaart is Nasa-baas Ed Harris. Zijn 'Failure is NOT an option!', is het gespierdst van al.

PINK CADILLAC

Regie: Buddy Van Horn; VS, 1989. Met Clint Eastwood, Bernadette Peters. RTL 5, 20.30-22.50 uur

Clint Eastwood speelt een premiejager die achter een neonazi aanzit maar stuit op diens vrouw en hun roze Cadillac. De vrouw vraagt hem met haar op haar man te jagen die er met een stel mede-neonazi's en haar baby vandoor is. Eastwood schaart zich aan haar zijde en scheurt door de VS achter de racisten, in een smakeloze film die niet weet of hij komisch of spannend wil zijn, en dus geen van beide is.

PLAYING GOD

Regie: Andy Wilson; VS, 1997. Met David Duchovny, Timothy Hutton. RTL 5, 22.50-00.35 uur

Niet heel bijzonder maar vanwege de acteurs toch aantrekkelijk debuut van voormalig cameraman/theatermaker Andy Wilson. Duchovny speelt verslaafde chirurg die onder invloed van een crimineel komt die hem nieuwe toekomst biedt als hij een criminele maat opereert. Film komt tot leven als deze onheilspellende, sensuele Timothy Hutton arriveert. Ook met dan nog onbekende Angelina Jolie als Duchovny's verpleegster.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden