Films op tv

TAKE ME HOME: THE JOHN DENVER STORY

John Denver, die zes jaar geleden de macht over zijn eigen vliegtuig verloor en op 43-jarige leeftijd dodelijk verongelukte, staat centraal in deze speciaal voor televisie geschreven 'biopic'. Chad Lowe (de broer van de veel bekendere Rob Lowe) speelt de rossige vertolker van brave countryliedjes als 'Thank God, I'm a Country Boy' en 'Take Me Home, Country Road'. We zien John Denver als zoon van een Duitse luchtmachtofficier, als country-ster en ten slotte als milieu-activist met een eigen vliegmachine.

CONSPIRACY THEORY

Regie: Richard Donner; VS, 1997. Met Mel Gibson en Julia Roberts. SBS 6, 20.30-22.30/23.05-23.35 uur.

Vermakelijke paranoia-thriller met Mel Gibson als de volledig paranoïde Newyorkse taxichauffeur Jerry Fletcher die zijn passagiers bestookt met de meest waanzinnige complottheorieën. In zijn nieuwsbrief 'Conspiracy Theory' valt onder meer te lezen dat de punkgroep 'The Greatful Dead' haar diensten verleende aan de Britse geheime dienst en dat er een connectie bestaat tussen Oliver Stone en George Bush sr. Naast Mel Gibson treed Julia Roberts aan in de rol van de procureur die van alle samenzweringen (en natuurlijk van Jerry's liefde) overtuigd moet worden.

THE JACKAL

Regie: Michael Caton-Jones; VS, 1997. Met Bruce Willis, Richard Gere en Sidney Poitier. Duitsland 2, 22.15-00.15 uur.

Fletse afspiegeling van Fred Zinnemans klassieke thriller 'The Day Of The Jackal' (1973), met Bruce Willis in de rol van de achtervolgde huurmoordenaar The Jackal. De titel van deze Duits nagesynchroniseerde versie luidt 'Der Schakal'.

BLACK AND BLUE

Regie: Paul Shapiro; VS, 1999. Met Mary Stuart Masterson, Anthony LaPaglia, Will Rothhaar en Sam Robards. Net 5, 20.30-22.15 uur.

Verfilming van de met een Pulitzerprijs bekroonde roman 'Black and Blue' van Anna Quindlen, waarin het geweld in huiselijke kring centraal staat. De 33-jarige Mary Stuart Masterson speelt Fran Benedetto, een vrouw die in een gepassioneerd huwelijk stapt met haar Bobby (Anthony LaPaglia), om samen met haar 11-jarige zoontje uiteindelijk op de vlucht te slaan voor haar agressieve echtgenoot.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden