Films op tv

Spannende, sfeervol gefilmde film noir, gebaseerd op de roman 'Farewell, my lovely' van Raymond Chandler, die in 1942 al eens was verfilmd onder de titel 'The Falcon takes over' en in 1975 nogmaals verfilmd zou worden onder de originele titel. Nadat Mike Mazurki na zeven jaar uit de gevangenis wordt ontslagen, ontdekt hij dat zijn vriendinnetje is verdwenen. Privé-detective Dick Powell begint aan een speurtocht die hem al snel op het pad van een moordenaar brengt.

Belinda van de Graaf

THE ENCHANTED COTTAGE

Regie: John Cromwell; VS, 1945. Met Dorothy McGuire en Robert Young. BBC 2, 14.10-15.40 uur.

Gevoelige bewerking van het toneelstuk van Artur Pinero, over een verminkte oorlogsveteraan die tot zijn grote verbazing toch nog de liefde van zijn leven vindt. In een huisje in New England krijgt de romance zijn beslag.

THE PLEASURE OF HIS COMPANY

Regie: George Seaton; VS, 1961. Met Fred Astaire, Debbie Reynolds en Lilli Palmer. SBS 6, 14.25-16.15 uur.

Genoeglijk niemendalletje met sterke rollen voor Fred Astaire en Lilli Palmer. Astaire gaat op bezoek bij zijn ex-vrouw (Palmer) en zijn dochter (Debbie Reynolds), vooral met de bedoeling de nieuwe echtgenoot (Gary Merrill) flink op stang te jagen.

GUARDING TESS

Regie: Hugh Wilson; VS, 1994. Met Shirley MacLaine, Nicolas Cage en Austin Pendleton. Net 5, 20.30-22.10 uur.

Alleen voor de liefhebbers van acteur Nicolas Cage: een weinig opvallende komedie waarin Cage de opdracht krijgt de weduwe (Shirley MacLaine) van de president te beschermen.

THAT THING - POKüMON

BBC 2, 23.20-23.30 uur.

Een kort 'item' over de allernieuwste rage onder schoolkinderen: 'Pokémon', het Japanse strip- en animatiefiguurtje dat alleen wat onverstaanbaar gebrabbel voortbrengt en dat vanaf volgende week ook in de bioscoop te bewonderen is.

HET UUR VAN DE WOLF

Nederland 3, 23.25-00.15 uur.

Bij het NPS-programma staat vanavond een Britse documentaire op het programma: 'Graham Greene: the beginning of the end of the affair', over de Britse schrijver en zijn affaire met de Amerikaanse Catherine Wilson, die de inspiratie vormde voor Greene's tragische liefdesroman 'The end of the affair' (1951). Aanleiding is de recente verfilming door Neil Jordan, gesitueerd in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog en met hoofdrollen voor Ralph Fiennes (als Greene) en Julianne Moore (als Wilson).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden