Films op tv

THE TREASURE OF MONTE CRISTO

Aardige avonturenfilm. In het negentiende-eeuwse Italië raakt een soldaat betrokken bij de jacht op een schat op het eiland Monte Cristo. Zijn metgezel, de mooie dochter van een vermoorde avonturier, weigert hem te geloven, totdat hij een paar bandieten uit de weg heeft geruimd.

THE LAST OUTPOST

Regie: Lewis R. Foster; VS, 1951. Met Ronald Reagan, Rhonda Flemming en Jeb Britten. SBS 6, 13.55-15.30 uur.

Matige western. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog leidt de zuidelijke officier Vance een bende guerrilla's in de strijd tegen het noorden. De bende saboteert er lustig op los. De noorderlingen geven de broer van Vance de opdracht hem te stoppen. Op het slagveld ontmoeten ze elkaar, maar moeten ze zij aan zij vechten tegen de Sioux.

THE PEOPLE VS. LARRY FLYNT

Regie: Milos Forman; VS, 1994. Met Woody Harrelson, Courtney Love, Edward Norton, Brett Harrelson, Larry Flint en Donna Hanover. Net 5, 20.30-22.55 uur.

Aardige biopic over de eigenaar van het pornoblad Hustler. Behalve als eigenaar van dit weinig verhullende periodiek, zag Larry Flynt zichzelf ook als een rebel die het opnam tegen de gevestigde orde. Dit resulteerde in een aanslag op zijn leven, waardoor hij verlamd raakte. Flynt heeft zelf ook een kleine rol in deze film, als rechter.

DER SCHUTZENGEL

Regie: Uwe Janson; Duitsland, 1997. Met Christiane Paul, Heino Ferch, Barbara Rudnik en Huub Stapel. RTL 5, 20.30-22.15 uur.

Krimi. Maria Fender werkt als psychiater in een grote gevangenis. Ene Marc Bittner is schuldig bevonden aan enkele beestachtige moorden op vrouwen. Maria is ervan overtuigd dat hij schizofreen is. Geobsedeerd door de zaak raakt ze de grip op de realiteit kwijt en vlucht ze met Bittner, die niet zo onschuldig is als zij denkt.

SPEECHLESS

Regie: Ron Underwood; VS, 1994. Met Michael Keaton, Geena Davis en Christopher Reeve. Duitsland 2, 00.00-01.35 uur.

Onderhoudende komedie. Julia en Garvin werken als tekstschrijver voor rivaliserende politici en hebben beiden last van slapeloosheid. Als ze elkaar toevallig treffen bij de drogist lijkt er een mooie vriendschap te ontstaan.

A CHILD IS WAITING

Regie: John Cassavetes; VS, 1962. Met Burt Lancaster, Judy Garland en Gena Rowlands. Duitsland 1, 01.05-02.45 uur

Fraai drama over een muzieklerares in een psychiatrisch kinderziekenhuis. Ze brengt veel tijd door met de introverte Reuben, die nog nooit bezoek heeft gehad van zijn ouders. Ze besluit hen uit te nodigen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden