Films op tv

ZATERDAG

A TIME TO KILL

Regie: Joel Schumacher; VS, 1996. Met Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Kevin Spacey en Samuel Jackson. Net 5, 22.00-00.40 uur.

Succesvolle Grisham-verfilming, met een prachtrol van Matthew McConaughey als de jonge advocaat Jake Brigance, die in het zuiden van de Verenigde Staten de verdediging op zich neemt van de zwarte Carl Lee Hailey (Samuel Jackson). Ook met Sandra Bullock.

THE GRAPES OF WRATH

Regie: John Ford; VS, 1940. Met Henry Fonda, John Carradine en Jane Darwell. Nederland 1, 00.04-02.07 uur.

Overtuigende verfilming van John Steinbecks klassieke roman, over de odyssee van een arme boerenfamilie op zoek naar een beter bestaan. John Ford op zijn best, met prima acteurs en een prachtige fotografie.

THE CROSSING GUARD

Regie: Sean Penn; VS, 1995. Met Jack Nicholson, David Morse en Anjelica Huston. BBC 2, 00.40-02.25 uur.

Acteur Sean Penn (momenteel te zien in Woody Allens 'Sweet and lowdown') toont ook in zijn tweede regie talent. Jack Nicholson speelt een mooie rol als de man die wraak zoekt op de automobilist die onder invloed zijn dochter dood reed.

ZONDAG

CARO DIARIO

Regie: Nanni Moretti; Italie, 1994. Met Nanni Moretti en Renato Carpentieri. Nederland 3, 15.32-17.08 uur.

Kolderieke dagboekfilm in drieluik-vorm van de Italiaanse Woody Allen, waarin regisseur Nanni Moretti zelf de hoofdrol speelt van de clowneske intellectueel die in Rome rondtuft op zijn onafscheidelijke Vespa en daarbij filosofeert over het leven en de films die hij in zijn leven heeft gezien. Moretti brengt onder meer een bezoek aan het veld bij Ostia, waar collega-regisseur Pier Paolo Pasolini in 1975 werd vermoord.

IN LOVE AND WAR

Regie: David Attenborough; VS, 1996. Met Sandra Bullock en Chris O'Donnell. Nederland 3, 21.15-23.10 uur.

De sentimenten lopen hoog op in deze op feiten gebaseerde tragische liefdesgeschiedenis waarin de 18-jarige Amerikaanse schrijver en tijdelijke Rode-Kruissoldaat Ernest Hemingway (gespeeld door Chris O'Donnell) een stormachtige, geheime relatie heeft met de verpleegster die zich aan het einde van de Eerste Wereldoorlog over zijn oorlogswond ontfermt. Deze Agnes von Kurowsky (gespeeld door Sandra Bullock) zou model hebben gestaan voor Hemingways tragische heldin in 'A Farewell to Arms'.

WHITE OF THE EYE

Regie: Donald Cammell; Engeland, 1987. Met David Keith en Cathy Moriarty. BBC 2, 00.25-02.15 uur.

De Britse cultregisseur David Cammell (in 1970 samen met Nicholas Roeg verantwoordelijk voor de cultklassieker 'Performance' met Mick Jagger) maakte met 'White of the Eye' een bizarre, verontrustende en hoogst duizelingwekkende thriller over een psychotische moordenaar in een klein stadje in Arizona.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden