Films op tv

DIGGSTOWN

Belinda van de Graaf

Regie: Michael Ritchie; S, 1992. Met James Woods, Louis Gossett jr., Oliver Platt en Bruce Dern. V8, 20.30-2.15 uur.

Met spannende vechtscènes gelardeerd drama waarin een zojuist vrijgekomen oplichter (gespeeld door James Woods) een smak geld denkt te verdienen met een weddenschap. Hij daagt de bevolking van Diggstown uit om samen met een bokser in de ring te stappen. De bokser wordt gespeeld door Louis Gossett jr. die voor zijn optreden van de zwarte legerinstructeur Foley in 'An Officer and a Gentleman' een Oscar kreeg.

ROSIE

Regie: Patrice Toye; België/Frankrijk, 1998. Met Aranka Coppens, Sara de Roo, Frank Vercruyssen en Dirk Roofthooft. België 2, 20.55-22.40 uur.

Bekroond speelfilmdebuut van de jonge Vlaamse regisseuse Patrice Toye die met Aranka Coppens haar schitterende titelheldin Rosie opvoert, een dertienjarige, wat dromerige tiener die in een allesbehalve dromerige omgeving danig zal onstporen, om ten slotte in het Antwerpen van 1980 in een gesloten instelling voor jeugddelinquenten terecht te komen. De Vlaamse regisseuse Patrice Toye zei in deze krant vooral geïnspireerd te zijn door Kieslowski's 'De tien geboden'.

THE DEAD POOL

Regie: Buddy Van Horn; VS, 1988. Met Clint Eastwood, Liam Neeson en Patricia Clarkson. V8, 22.15-23.50 uur.

Vijfde 'Dirty Harry'-film waarin Clint Eastwood als Dirty Harry Callahan op de dodenlijst 'the dead pool' van een zieke horrorregisseur blijkt te staan. Gewapend met een .44 Magnum gaat Dirty Harry in de straten van San Francisco op onderzoek uit. De film kent enkele enerverende achtervolgingsscènes, maar de laconieke humor die eerdere Dirty Harry-films zo leuk maakte, is onder regie van Buddy Van Horn vrijwel geheel afwezig.

PENTATHLON

Regie: Bruce Malmuth; VS, 1994. Met Dolph Lundgren, David Soul en Renee Coleman. RTL 5, 23.00-00.50 uur.

Het leukste aan deze doorsnee-actiefilm is de rol van de Zweedse karatekampioen Dolf Lundgren als Oost-Duitse pentatlonwinnaar die na de Olympische Spelen naar de Verenigde Staten vlucht.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden