Films op tv

WHO'S HARRY CRUMB?

Belinda van de Graaf

Regie: Paul Flaherty; VS, 1989. Met John Candy, Jeffrey Jones, Annie Potts, Tim Thomerson en Barry Corbin. V8, 20.15-21.45 uur.

Wat onevenwichtige komedie met een mooie rol van de in 1994 overleden John Landis, die als de imcompetente detective Harry Crumb op een belangrijke zaak wordt gezet. Hij wil koste wat kost bewijzen dat hij de naam Crumb, toebehorend aan een getalenteerd detectivegeslacht, waard is.

AN OFFICER AND A GENTLEMAN

Regie: Taylor Hackford; VS, 1982. Met Richard Gere, Debra Winger, David Keith, Lisa Eilbacher en Louis Gossett jr. RTL 4, 20.30-22.50 uur.

Romantisch drama, gesitueerd op een strenge opleidingsbasis voor marine-officieren. Toekomstig marine-officier Zack Mayo (Richard Gere) wordt flink aangepakt door instructeur Foley, gespeeld door Louis Gossett die voor zijn sterke optreden een Oscar voor beste bijrol kreeg. Zack Mayo's affaire met de plaatselijke fabrieksarbeidster (een mooie rol van Debra Winger) loopt ook niet van een leien dakje.

THE ASSIGNMENT

Regie: Christian Duguay; VS, 1997. Met Aidan Quin, Kingsley en Donald Sutherland. SBS 6, 20.30-22.50 uur.

Aidan Quinn is in deze spionage-thriller een marine-officier die grote gelijkenis vertoont met een terrorist. De CIA en de Mossad (respectievelijk vertegenwoordigd door Donald Sutherland en Ben Kingsley) zien in hem het ultieme middel om zijn kwaadaardige dubbelganger in de val te lokken. Met fraaie locatie-opnamen in Israel.

MOTHER NIGHT

Regie: Keith Gordon; VS, 1996. Met Nick Nolte, Sheryl Lee en Alan Arkin. Yorin, 22.15-00.25 uur.

Het gelijknamige boek van Kurt Vonnegut uit 1961 staat aan de basis van dit verwarrende Tweede Wereldoorlog-drama, waarin Nick Nolte de rol speelt van de half-Amerikaanse schrijver Howard W. Campbell die tijdens de Tweede Wereldoorlog woonachtig is in Duitsland en aldaar door een Amerikaanse agent wordt gecontracteerd. Op de radio verkondigt hij nazi-propaganda, doorspekt met codes die nazi-geheimen openbaren aan de Amerikanen. Na de oorlog wordt Campbell echter voor een nazi versleten. De Amerikanen ontkennen zelfs dat de schrijver ooit voor hen werkte.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden