Films op tv

EL DORADO

Hans Kroon

Onderhoudende western. Een revolverheld treedt in dienst bij een veebaron. Dat blijkt een onaangenaam heerschap te zijn. De held zet hem op zijn nummer, samen met een immer dronken vriend.

A TALE OF TWO CITIES

Regie: Ralph Thomas; Engeland, 1958. Met Dirk Bogarde, Cecil Parker en Dorothy Tutin. BBC 2, 14.30-16.25 uur.

Fraaie film naar Charles Dickens roman over een aan lager wal geraakte Engelse advocaat die tijdens de Franse Revolutie alles op alles zet om een man van de guillotine te redden.

NORTH BY NORTHWEST

Regie: Alfred Hitchcock; USA, 1959. Met Cary Grant, James Mason en Eva Marie Saint. Nederland 3, 19.40-22.00 uur.

Adembenemende thriller. Een brave reclame-man wordt door spionnen aangezien voor een geheim agent. Hij overleeft een moordaanslag en probeert daarna af te rekenen met zijn kwelgeesten. Hij krijgt te maken met een verleidelijke dubbelspionne. De film werd onder meer klassiek door Grants spannende duel met een sproei-vliegtuigje en door zijn al even bloedstollende strijd met zijn tegenstanders op de in de rotsen uitgehouwen presidentskoppen van het Mount Rushmore Memorial.

WAT ZIEN IK?

Regie: Paul Verhoeven; Nederland, 1971. Met Ronny Bierman, Sylvia de Leur en Piet Römer. RTL 4, 20.30-22.10 uur.

In Nederland uiterst succesvolle komedie op basis van Albert Mols bestseller. De prostituee Blonde Greet beschouwt zich als maatschappelijk werkster omdat ze tegemoet komt aan de bizarre wensen van haar klanten.

WALL STREET

Regie: Oliver Stone; USA, 1987. Met Michael Douglas, Darryl Hannah en Charlie Sheen. NET 5. 20.30-22.45 uur.

Sterke aanklacht tegen de egoïstische jaren tachtig. Een ambitieuze jonge beurshandelaar leert de fijne kneepjes van het vak van een keiharde professionele speculant. Door die duivelse gestalte komt hij in aanraking met mooie vrouwen, snelle auto's en drugs. Pas wanneer de speculant het bedrijf van zijn vader op wil kopen, komt de jongeling tot inkeer.

10

Regie: Blake Edwards; USA, 1979. Met Bo Derek, Julie Andrews en Dudley Moore. Veronica, 22.25-00.35 uur.

Erotische komedie over met midlife-crisis kampende zuiplap maakte Bo Derek even tot wereldwijd bewonderd sekssymbool. Ook Ravels 'Bolero' werd door deze film razend populair.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden