Films op tv

THE JEWEL OF THE NILE

Belinda van de Graaf

SPLITTING HEIRS

Regie; Robert Young, VS/Engeland, 1993. Met Eric Idle, John Cleese, Barbara Hershey en Catherine Zeta-Jones. RTL 5, 20.30-22.10 uur.

Zwarte komedie die halverwege behoorlijk vastloopt. Ex-Monty Python-lid Eric Idle schreef het scenario op basis van de aloude identiteitsverwisseling; een als baby verwisselde man erft op zijn dertigste verjaardag ten onrechte de titel van hertog. Door Idle's optreden en dat van oud-Python-collega John Cleese is enig tumult gegarandeerd.

PARADISE

Regie; Mary Agnes Donoghue: VS, 1991. Met Melanie Griffith, Don Johnson en Elijah Wood. Yorin, 20.30-22.35 uur.

Wat al te sentimenteel huwelijksdrama met Melanie Griffith en Don Johnson als het echtpaar Reed, dat grote moeite heeft de dood van hun enige kind te verwerken. Met wederzijdse verwijten sturen ze zelfs aan op een huwelijksontbinding. Een kleine logé (gespeeld door Elijah Wood) brengt de echtgenoten weer tot elkaar.

SEIZE THE DAY

Regie; Fielder Cook: VS, 1986. Met Robin Williams, Joseph Wiseman en Jerry Stiller. Fox, 20.30-22.05 uur.

Robin Williams speelt een opmerkelijk mooie rol als de gedesillusioneerde Tommy, die zijn corrupte werkgever en zijn harteloze echtgenote ontvlucht om in het New York van de jaren vijftig opnieuw zijn geluk te beproeven. Dat valt niet mee met weinig vertrouwenwekkende hotelgasten.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden