Films op tv

KITTY FOYLE: THE NATURAL HISTORY OF A WOMAN

Jann Ruyters

Regie: Sam Wood: VS, 1940. Met Ginger Rogers, Dennis Morgan, James Craig. BBC 2, 14.30-16.15 uur.

Oscar-winnend optreden van actrice Ginger Rogers (vooral beroemd als danspartner van Fred Astaire) als kapster Kitty, die op het punt staat in het huwelijk te treden met een arme dokter en dan haar oude vlam weer ontmoet, de rijke Stratford. Kiest ze voor de liefde of voor de rijkdom? In flashbacks zien we hoe Kitty in deze onmogelijke positie verzeild raakte. Impliciete boodschap van de film is dat economische zelfstandigheid vrijheid schept.

BEYOND THE STARS

Regie: David Saperstein: VS, 1989. Met Christian Slater, Martin Sheen, Sharon Stone. SBS 6, 14.30-16.05 uur.

Interessante acteurs als Sharon Stone en F. Murray Abraham spelen aardige bijrollen in dit coming of age-drama, waarin tiener Christian Slater geïmponeerd raakt door de sterke verhalen die astronaut Martin Sheen vertelt over zijn verblijf op de maan. Slater die met zijn scheidende ouders aan het vechten is, zoekt in de astronaut vervanging. Oversentimenteel drama werd geschreven door de scenarioschrijver van 'Cocoon'.

ARMAGEDDON

Regie: Michael Bay: VS, 1998. Met Bruce Willis, Billy Bob Thornton. SBS 6, 20.30-22.30 uur.

Een immense meteoriet ('de grootte van Texas, Mr. President!') raast richting het Chrysler-gebouw in New York. Olieboordeskundige Bruce Willis is er gelukkig bij om Amerika te redden. Destijds met groot publiciteitsoffensief omgeven rampenfilm werd geproduceerd door in het genre gespecialiseerde Jerry Bruckheimer. Reclamefilmer Bay geeft met muziek aan wanneer je je droef of blij moet voelen. Dat scheelt.

THE HARD WAY

Regie: John Badham: VS, 1991. Met Michael J. Fox, James Woods. V8, 20.30-22.30 uur.

Agent James Woods wordt opgescheept met Michael J. Fox, die een arrogante acteur speelt. Vanwege een rol als detective wil hij onderzoek doen naar hoe dat zo allemaal in zijn werk gaat op de straten van New York. ,,This is too real'', stottert hij als hij een kogel in zijn schouder krijgt. Woods heeft niet zoveel boodschap aan de angstige bemoeial en gaat gewoon zijn eigen gang, dat wil zeggen hij speurt verder naar gevaarlijke seriemoordenaar en ruziet wat met vriendin Annabella Sciorra.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden