Films op tv

'THE INSPECTOR GENERAL'. LE:

Regie: Henry Koster; USA, 1949. Met Danny Kaye, Barbara Bates en Walter Slezak. SBS 6, 13.15-15.10 uur.

Leuke komedie is losjes gebaseerd op het verhaal 'De revisor' van de Russische schrijver Nikolai Gogol. Een zwerver wordt aangezien voor een belastinginspecteur. De bewoners van een dorpje zorgen daarom dat het de vagebond aan niets ontbreekt.

'A PLACE FOR ANNIE'.

Regie: John Gray; USA, 1993. Met Sissy Spacek, Mary-Louise Parker en Joan Plowright. BBC 2, 16.30-18.00 uur.

Ontroerend drama. Een gescheiden verpleegster ontfermt zich over een met het hiv-virus besmette baby die door haar moeder in de steek gelaten werd. Na enige tijd wil die moeder haar kind terug. Het komt tot een rechtszaak. Daarbij komen de vrouwen tot een opmerkelijk akkoord.

'LICENSE TO DRIVE'.

Regie: Greg Beeman; USA, 1988. Met Dennis Hopper, Corey Feldman en Corey Haim. FOX, 20.05-21.35 uur.

Komedie over een jongen die het maar niet lukt om zijn rijbewijs te halen. Toch wil hij, vooral om indruk op de meisjes te maken, in een auto rijden. Hij knijpt er tussen uit met de knalrode Cadillac van zijn vader en veroorzaakt daarmee vele problemen.

'ON MY OWN'.

Regie: Antonio Tibaldi; Australië/Italië/Canada/Amerika, 1992. Met Judy Davis, Matthew Ferguson en Colin Fox. Nederland 1, 22.56-00.34 uur.

Aangrijpend drama over een jongen van vijftien die na de scheiding van zijn ouders terechtkomt in een pleeggezin. Tijdens een vakantie gaat hij op bezoek bij zijn moeder. Dan ontdekt hij dat ze schizofreen is en in een ziekenhuis verblijft.

'LA FILLE SEULE'.

Regie: Benoît Jacquot; Frankrijk, 1995. Met Benoît Magimel, Virginie Ledoyen en Dominique Valadié. Nederland 3, 00.30-01.56 uur.

In drie als los zand aan elkaar hangende episoden geeft de regisseur een raak beeld van het leven van een jonge vrouw. Ze ligt overhoop met het vriendje dat haar zwanger maakte, werkt in een hotel en heeft een uitstekende relatie met haar jonge moeder.

'ASK ANY GIRL'.

Regie: Charles Waters; USA, 1958. Met Shirley MacLaine en Gig Young. Duitsland 1, 00.50-02.25 uur.

Redelijke komedie over een meisje van het platteland dat in New York op zoek gaat naar haar Ware Jacob. Ze raakt in de ban van een innemende losbol.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden