Films op tv

THREE DAYS OF THE CONDOR

Belinda van de Graaf

WILD THINGS

Regie: John McNaughton; met Kevin Bacon, Theresa Russell, Robert Wagner en Bill Murray. SBS 6, 20.30-22.30 uur.

McNaughton, regisseur van het spraakmakende portret 'Henry: Portrait of a Serial Killer', heeft zich met deze thriller in een zonovergoten jachtenclave in Zuid-Florida vervoegd. Wraak, moord, verkrachting, samenzwering en voor Hollywood-begrippen buitensporige seks kunnen de stuurloze verhaalwendingen echter niet compenseren.

DE LIFT

Regie: Dick Maas; Nederland, 1983. Met Huub Stapel en Willeke van Ammelrooy. België 1, 23.30-01.04 uur.

Dick Maas maakte met 'Down' onlangs nog een tegenvallende, Amerikaanse remake van 'De lift'. Met zijn originele klassieker uit 1983, waarin moorddadige liftdeuren zo hun eigen plan trekken, is het vanavond gelukkig weer echt griezelen.

WILD ORCHID

Regie: Zalman King; VS, 1990. Met Mickey Rourke en Jacqueline Bisset. V8, 23.35-01.30 uur.

Zalman King, auteur van '9 1/2 weeks', brengt dit keer erotiek in Rio de Janeiro, met Mickey  Rourke als de Amerikaanse miljonair die het aanlegt met een jonge juriste (gespeeld door  Rourke's toenmalige vriendin Carr Otis).

HUFTERS-HOFDAMES

Regie: Eddy Terstall; Nederland, 1997. Met Marc van Uchelen, Daan Ekkel, Nadja Hupscher en Rifka Lodeizen. Belgie 2, 00.00-01.25 uur.

Eddy Terstall, de Woody Allen van de Amsterdamse Jordaan, schetst met 'Hufters-hofdames' een vrolijke Amsterdamse komedie waarin Dimitri (Marc van Uchelen) de les krijgt gelezen door zijn vriend Maarten (Daan Ekkel) die beweert dat vrouwen niet voor 'hofdames' maar voor 'hufters' vallen. Samen met 'Babylon' en 'De boekverfilming' vormt 'Hufters-hofdames' Terstalls charmante Jordaan-trilogie, met minimale middelen gemaakt, vol kostelijke dialogen en met prima jonge acteurs, zoals Nadja Hupscher en Rifka Lodeizen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden