Review

Films op tv

THE RETURN OF THE NATIVE

Keurige film naar de gelijknamige roman van Thomas Hardy. Een eigenzinnige plattelandsdame trouwt met een man die jaren in Parijs vertoefde. Ze hoopt dat hij haar meeneemt naar de Franse hoffdstad.

THE ALAMO

Regie: Regie: John Wayne; USA, 1959. Met John Wayne, Richard Widmark en Laurence Harvey. Duitsland 3, 22.00-00.35 uur.

Geslaagd prestige-project van westernheld Wayne. Hij speelt een kolonel en moet een fort verdedigen. Dat is geen makkelijke klus, want hij geeft leiding aan twee ondergeschikten die voortdurend met elkaar overhoop liggen. Waynes tegenstander is een Mexicaanse generaal die aan het hoofd staat van een goed gedisciplineerd leger.

THE ADVENTURES OF ROBIN HOOD

Regie: Michael Curtiz en William Keighley; USA, 1938. Met Errol Flynn, Olivia De Havilland en Basil Rathbone. Duitsland 1, 01.00-02.40 uur.

Nog steeds de beste Robin Hood-film.

DIE EHE DER MARIA BRAUN

Regie: Rainer Werner Fassbinder; Duitsland, 1979. Met Hanna Schygulla, Klaus Löwitsch en Ivan Deseny. België 2, 23.00-00.55 uur.

Schitterrend melodrama speelt in het Duitsland van de jaren vijftig. Maria Braun is de vrouw van een nog steeds niet uit de oorlog terug gekeerde soldaat. Ze is er rotsvast van overtuigd dat hij eens weer op zal duiken en ontwikkelt zich, met engelengeduld wachtend op haar grote liefde, tot een succesvolle zakenvrouw.

OUT OF THE PAST

Regie: Jacques Tourneur; USA, 1947. Met Robert Mitchum, Kirk Dougals, Jane Greer. Duitsland 2, 01.25-02.55 uur.

Uitstekende film noir. Een detective maakt jacht op het moordlustige liefje van een gangster. Hij wordst verliefd op haar en raakt mede daardoor verstrikt in allerlei misdadige intriges.

SORRORITY GIRL

Regie: Roger Corman; USA, 1957. Met Susan Cabot, Barbara Crane en Dick Miller. BBC 1, 02.15-03.15 uur.

Voor Cormans doen erg keurige thriller. Een studente staat een fikse erfenis te wachten wanneer ze haar diploma haalt. Om dat doel te bereiken deinst ze nergens voor terug.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden