films op tv

Jann Ruyters

The Lost Moment

Regie: Martin Gabel; VS, 1947. Met Robert Cummings, Agnes Moorehead, Susan Hayward. BBC 2, 14.35-16.00 uur

Geslaagde verfilming van ’The Aspen Papers’ van Henry James, die in dubbelzinnigheid herinnert aan de klassieke James-verfilming ’The Innocents’. Een uitgever logeert in het huis van de minnares van een al lang dode dichter en hoopt daar zijn brieven te vinden. Hij raakt langzaam in de ban van het verleden, vertegenwoordigd door de nog levende 105 jaar oude minnares (Agnes Moorehead) en haar schizofrene nichtje. Fraai gesponnen web van seksuele spanning en verschuivende identiteiten.

Rumble in the Bronx

Regie: Stanley Tong; HK, 1995. Met Jackie Chan, Anita Mui. Veronica, 20.35-22.10 uur

Eerste succes van Jackie Chan in de VS, goed voor 28 miljoen bioscoopopbrengst. Chan is een politieagent uit Hongkong die New York bezoekt voor het huwelijk van zijn oom. Hij botst er op een multiculti-straatbende en gaat samen met hen de strijd aan met heel enge maffia-types. Niet de beste van Chans actiekomedies, iets te bombastisch spektakel met een hoovercraft die door de straat ramt. Maar de virtuoze ’martial arts’ maken veel goed.

Forty Guns

Regie: Samuel Fuller; VS, 1957. Met Barbara Stanwyck, Barry Sullivan. WDR, 22.10-23.25 uur

Fuller op zijn best met freudiaanse B-western waarin Barbara Stanwyck een sensueel, heerszuchtig type neerzet dat de baas speelt over Conchise County, Arizona. Barry Sullivan speelt vermoeide politieagent die naar het stadje wordt gestuurd om aan haar heerschappij te tornen. Als de sheriff wordt neergeschoten door de broer van Stanwyck volgt een confrontatie tussen beiden. Fraaie acteurs, nog fraaier camerawerk.

Above the Law

Regie: Andrew Davis; VS, 1988. Met Steven Seagal, Pam Grier, Sharon Stone. Veronica, 22.15-00.20 uur

Eerste rol van Steven Seagal als politieagent die op corruptie van CIA stuit. Daar gaat hij wat aan doen met het nodige illegaal geweld. Naast Seagal ook Sharon Stone als zijn vrouw.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden