Films op tv

SUSPECT

Geslaagde thriller, waarin Cher als advocate de onschuld van een haar toegewezen doofstomme dakloze moet bewijzen. Zij krijgt onverwachte hulp van jurylid Dennis Quaid. Voor wie van rechtbankdrama's houdt vertoont Net 5 aansluitend 'The juror' (1996), met Demi Moore.

WILL SUCCES SPOIL

ROCK HUNTER?

Regie: Frank Tashlin; VS, 1957. Met Jayne Mansfield, Tony Randall en Betsy Drake. RTL 5, 20.30-22.15 uur.

Regisseur Tashlin zette zijn komedies dik aan, en in deze persiflage op de reclame-industrie pakt dat goed uit. Vooral Jayne Mansfields groteske parodie op haar eigen imago is memorabel, en ook Tony Randall is leuk als haar verloofde tegen wil en dank.

SERPICO

Regie: Sidney Lumet; VS, 1973. Met Al Pacino, Tony Roberts en John Randolph. BBC 2, 22.05-0.10 uur.

Al Pacino in een van zijn beste rollen als de New Yorkse undercoveragent Serpico, die als enige weigert om steekpenningen aan te nemen. Tevergeefs gaat hij naar de hoogste autoriteiten en zijn leven raakt in gevaar wanneer hij besluit tegen zijn collega's te getuigen.

INVASION OF THE

BODY SNATCHERS

Regie: Don Siegel; VS, 1956. Met Kevin McCarthy, Dana Winter en Larry Gates. BBC 2, 00.55-02.15 uur.

Deze klassieke horrorfilm, waarin dorpsbewoners vermoeden dat hun familieleden een voor een vervangen worden door emotieloze replica's, is nog altijd effectiever dan de remakes uit 1978 (van Philip Kaufman) en uit 1993 (van Abel Ferrara). Regisseur Siegel slaagde er zó goed in het gevoel van suspense te verbeelden dat filmtheoretici geïnspireerd werden er meer in te zien dan een briljante B-film. Een metafoor voor de angst voor het communisme of symbolisch voor de paranoia van het McCarthy-tijdperk?

NIGHT OF THE LIVING DEAD

Regie: George A. Romero; VS, 1968. Met Judith O'Dea, Russ Streiner en Karl Hardman.

BBC 2, 02.15-03.50 uur.

Een heel genre nam deze bloederige zombiefilm als voorbeeld. De doden staan op uit hun graf om de levenden op te eten, en ze belegeren een afgelegen huis waar een door het toeval op elkaar aangewezen groepje zich verschanst. Heel eng, maar ook grappig.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden