Films op tv

ROMEO AND JULIET

MOONRAKER

Regie: Lewis Gilbert; Engeland, 1977. Met Roger Moore, Lois Chiles, Michael Lonsdale en Richard Kiel. SBS 6, 20.30-23.10 uur.

Moore is in deze Bond-film op zijn best. Een miljonair heeft zijn immense rijkdom aangewend om een gigantisch ruimtestation te laten bouwen dat in een baan om de aarde cirkelt. Hij wil van daaruit de hele wereld in zijn greep krijgen. 007 moet hier een stokje voor steken en zijn missie brengt hem van de ene exotische locatie naar de andere. Hij wordt daarin bijgestaan door een fraaie astrofysica, die tevens CIA-agente is.

COCKTAIL

Regie: Roger Donaldson; VS, 1988. Met Tom Cruise, Bryan Brown en Elisabeth Shue. Veronica, 20.30-22.25 uur.

Leuke romantische komedie. Na zijn diensttijd besluit een jonge man een baantje als barkeeper aan te nemen om zo geld te verdienen voor zijn studie. Wanneer zijn baas hem de fijne kneepjes van het vak leert, wordt hij al snel de populairste barkeeper in de stad. Met name onder de vrouwen.

CLASS ACTION

Regie: Michael Apted; VS, 1991. Met Gene Hackman, Mary Elizabeth Mastrantonio, Colin Friels, Laurence Fishburne en Joanna Merlin. Net 5, 21.30-23.30 uur.

Fraai rechtbankdrama met ijzersterkte hoofdrollen van Hackman en Mastrantonio. Jeb Ward is als advocaat gespecialiseerd in zaken die bij voorbaat kansloos lijken. Tijdens een van die processen blijkt zijn dochter Maggie de tegenpartij te vertegenwoordigen. Ze zijn al jaren van elkaar vervreemd. Maar dan blijkt er een vreemd luchtje aan hun rechtszaak te hangen en moet Maggie kiezen tussen een wellicht louche zaak en haar vader, van wie ze eigenlijk niets moet hebben.

FELICE FELICE

Regie: Peter Delpeut; Nederland, 1998. Met Johan Leysen, Kumi Nakamura en Toshie Ogura. Nederland 1, 22.57-00.37 uur.

Met twee Gouden Kalveren bekroonde film, door Delpeut verrassend vormgegeven, over een fotograaf die na lange tijd terugkeert naar Japan. Hij gaat op zoek naar O-Kiku, een huishoudster met wie hij lang samenwoonde. In een hotelkamer in Tokio beschrijft de fotograaf in een brief aan zijn broer zijn vergeefse missie. Plotseling duikt een oude bekende op, die hem alsnog op het spoor van zijn oude liefde zet.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden