Films op tv

DECEIVED

Thriller. Het leventje van een New Yorkse kunstrestaurateur loopt op rolletjes. Ze heeft een goede baan en is gelukkig getrouwd. Alles gaat goed tot haar man aankondigt een paar dagen op zakenreis te gaan. Tot haar ontsteltenis betrapt ze hem de volgende dag in het centrum waar hij een kop koffie zit te drinken. Dan komt ze erachter dat haar respectabele echtgenoot verstrikt is in allerlei duistere zaakjes.

BODY HEAT

Regie: Lawrence Kasdan: USA, 1981. Met Kathleen Turner en William Hurt. RTL 5, 20.30-22.35 uur.

IJzersterke, broeierige thriller. Een niet al te ambitieuze advocaat ontmoet een getrouwde die hem in vuur en vlam zet. Ook zet ze hem aan tot de moord op haar echtgenoot. Dan loopt de zaak flink uit de hand.

SPY HARD

Regie: Rick Friedberg; USA, 1996. Met Leslie Nielsen, Andy Griffith, Nicolette Sheridan en Charles Durning. Veronica, 20.30-21.55 uur.

Voor de liefhebber van melige humor. Een generaal wil de wereld vernietigen met een raket, die hij op een geheime plaats heeft verborgen. Het enige wat hij daarvoor nodig heeft is een speciale computer.

SHE'S THE ONE

Regie: Edward Burns; USA, 1996. Met Cameron Diaz, Jennifer Anniston en Maxine Bahns. Fox, 22.00-00.00 uur.

Twee broertjes lijken weinig met elkaar gemeen te hebben. De een is een wispelturige taxichauffeur en de ander een succesvolle beurshandelaar. Wanneer een oude vlam van de taxichaffeur opduikt gaat het mis tussen de broers.

VAMPIRE IN BROOKLYN

Regie: Wes Craven; USA, 1995. Met Eddie Murphy, Angela Bassett, Allen Payne en Kadeem Hardison. Net 5, 22.15-00.05 uur.

Miskleun van horrorspecialist Craven. Twee rechercheurs onderzoeken een serie vreemde moorden, waarbij de slachtoffers zijn leeggezogen. De vrouwelijk helft wordt verliefd op een charismatische man, die in werkelijkheid de vampier is.

A NIGHTMARE ON ELMSTREET

Regie: Wes Craven; USA, 1984. Met Robert Englund, John Saxon en Ronee Blakely. RTL 4, 23.45-01.25 uur.

Dat Craven het genre wel degelijk beheerst bewijst hij in deze cultfilm. Het rimpelloze leventje van een meisje wordt plotseling verstoord door nachtmerries, waarin de met messen aan zijn vingers gewapende moordenaar Freddy Krueger de hoofdrol speelt. Enkele vrienden blijken in hun dromen ook te worden bezocht door die engerd. Dan wordt er écht een meisje vermoord.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden