Films op tv

Regie: Noel Nosseck; VS, 1987. Met Tom Conti, Catherine Oxenberg. SBS 6, 13.30-15.10 uur.

Jann Ruyters

Remake van de succesfilm uit de jaren '50 met in de rol van prinses Audrey Hepburn 'Dynasty'-actrice Catherine Oxenberg en in de rol van de journalist Gregory Peck nu de Brit Tom Conti. Waar Peck introvert doch doelgericht was, geeft Conti de verliefde journalist een wat slordige, onverschillige uitstraling. Maar ja, Oxenberg is Hepburn niet.

GANG RELATED

Regie: Jim Kouf; VS, 1997. Met James Belushi, Tupac Shakur. RTL 5, 20.30-22.35 uur.

Wijlen rapper Tupac Shakur speelt criminele agent die met partner Belushi in de problemen raakt als ze betrokken raken bij de dood van een undercover drugsagent. Belushi poogt zwerver Dennis Quaid de schuld in de schoenen te schuiven. Duistere thriller waarin -behalve Quaid- niemand uitstijgt boven de routineuze opzet.

THE UNFORGIVEN

Regie: John Huston; VS, 1960. Met Lillian Gish, Burt Lancaster. WDR, 22.15-0.10 uur.

Audrey Hepburn speelt Indiaans meisje dat door Lillian Gish is geadopteerd nadat haar familie is vermoord door witte Amerikanen. Ze wordt als blanke opgevoed en het object van veel vijandigheid als later haar ware herkomst bekend wordt. Haar oude stam wil haar terug maar dat ziet haar adoptiefbroer Burt Lancaster om begrijpelijke redenen niet zitten. Vreemd is wel dat in een film die zich tegen racisme keert de Indianen behoorlijk stereotiep worden afgebeeld.

BEAUTY'S REVENGE

Regie: William A. Graham; VS, 1995. Met Courtney Thorne-Smith, Tracey Gold. Veronica, 21.00-22.45 uur.

Schoonheidskoningin Courtney Thorne Smith ('Melrose Place' en 'Ally McBeal') is uit op het vriendje van Tracey Gold ('Growing Pains'), een weinig snuggere boerenvent. Wat ze in hem ziet is niet duidelijk maar ver gaat ze wel: de rivale moet dood.

THE DAY OF THE JACKAL

Regie: Fred Zinneman; GB/FR, 1973. Met Edward Fox, Alan Badel. BBC 1, 0.35-2.00 uur.

Edward Fox speelt de efficiënte huurmoordenaar die De Gaulle moet doden en die tegenover zich even berekenende bureaucratische verdedigers van de democratie vindt. Dat beide partijen aan elkaar gewaagd zijn maakt het spannend, hoewel de afloop bij iedereen bekend is. De Gaulle zal een natuurlijke dood sterven.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden