Films op tv

THE LIVES OF A BENGAL LANCER

Hans Kroon

Mooi historisch actiedrama. Een groep Britse soldaten in India gaat geen zee te hoog. Een roekeloze zoon van een commandant zorgt desondanks voor de nodige problemen.

SUMMER SCHOOL

Regie: Carl Reiner; USA, 1987. Met Kirstie Alley, Robin Thomas, Mark Harmon, Gary Riley en Dean Cameron. SBS 6, 14.00-15.35 uur.

Luchtig vertier voor pubers in een melige bui. Een in ongenade gevallen gymleraar ziet zich genoodzaakt les te geven op een Californische zomerschool voor zwakbegaafde leerlingen. Hij krijgt er onder meer te maken met twee jongens die verslaafd zijn aan gewelddadige films.

SON OF THE PINK PANTHER

Regie: Blake Edwards; USA, 1993. Met Claudia Cardinale, Roberto Benigni en Herbert Lom. SBS 6, 20.30-22.10 uur.

Door de critici neergesabelde klucht waarin de Italiaanse komiek gestalte geeft aan de buitenechtelijke zoon van de legendarische stuntelige Franse politie-inspecteur Clouseau (Peter Sellers). Zelfs mama Cardinale weet niet te voorkomen dat haar kind afgaat als een gieter.

THE LAST DETAIL

Regie: Hal Ashby; USA, 1973. Met Jack Nicholson, Randy Quaid en Otis Young. België 2, 21.00-22.50 uur.

Mooi drama over vriendschap. Een onnozele marinier begaat een misstap en wordt tot acht jaar cel veroordeeld. Twee officieren moeten hem naar de gevangenis begeleiden. Ze gaan de knaap steeds aardiger vinden en laten hem nog een paar uur aan de vrijheid ruiken. Dat hadden ze beter niet kunnen doen.

THE MAN WHO KNEW TOO MUCH

Regie: Alfred Hitchcock; USA, 1956. Met James Stewart, Doris Day en Daniel Gelin. België 1, 21.35-23.33 uur.

Redelijke remake van Hitchcocks eigen gelijknamige thriller uit 1934. Een onschuldige man komt toevallig in het bezit van geheime informatie over een internationaal spionagecomplot. Erg ingenieus is de wijze waarop Hitchcock Doris Day's song 'Que sera, sera' een rol in de intrige laat spelen.

HAIFA

Regie: Rashid Masharawi; Palestina/Nederland/Duitsland, 1996. Met Mohammad Bakri, Ahmad Abu Sal'oum en Hiyam Abbass. Duitsland 3, 00.00-01.15 uur.

Redelijk, zij het ook wat toneelmatig drama over het lot van enkele Palestijnse families in de Gazastrook. Centraal staat het gezin Saiud. De twee zoons prediken de revolutie, terwijl de dochter droomt over een aangenaam leventje.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden