Films op tv

THE BOY WITH THE GREEN HAIR

David Sneek

Op latere leeftijd speelde Dean Stockwell veel vreemde rollen, zoals Howard Hughes in 'Tucker' of de zingende gangster in 'Blue velvet', maar ooit was hij met zijn engelachtige gezicht een kindsterretje. Hier speelt hij een twaalfjarige wiens haar groen wordt nadat zijn ouders in een bombardement zijn gestorven. Dit was de laatste Amerikaanse film van regisseur Losey, die kort na de opnamen voor de communistenjacht naar Engeland vluchtte.

THE BABE

Regie: Arthur Hiller; VS, 1992. Met John Goodman, Kelly McGillis en Trini Alvarado. RTL 5, 20.40-22.55 uur.

De legendarische honkballer Babe Ruth beloofde ooit een homerun te slaan voor een stervend jongetje. Voor deze film was dat niet dramatisch genoeg en dus belooft hij er twee.

THE MAN WHO WOULD BE KING

Regie: John Huston; VS, 1975. Met Sean Connery, Michael  Caine en Christopher Plummer. Net 5, 20.30-22.50 uur.

Gangsterfilms, musicals, komedies; er is geen genre waarin John Huston niet slaagde. In deze avonturenfilm, naar een verhaal van Kipling, proberen Engelse soldaten de priesters van Kafiristan ervan te overtuigen dat Connery een god is.

HEAT

Regie: Michael Mann; VS, 1995. Met Robert De Niro, Val Kilmer en Al Pacino. Veronica, 21.00-00.10 uur.

Eindelijk waren Robert De Niro en Al Pacino samen in een film te zien, hoewel hun scènes helaas veel te kort zijn. Deze gangsterfilm, waarin een rechercheur en een bankovervaller ontdekken dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten, is zeker niet onaardig, maar vooral door de relatieproblemen van de politieagent wel wat aan de lange kant.

THE BREAKFAST CLUB

Regie: John Hughes; VS, 1985. Met Emilio Estevez, Molly Ringwald en Judd Nelson. BBC 1, 22.30-00.00 uur.

In deze bijzonder succesvolle tienerfilm moeten vijf ogenschijnlijk totaal verschillende scholieren op zaterdagmorgen samen strafwerk maken. Als ze aan de praat raken, herkennen ze elkaars problemen met ouders en school.

PASSAGE A L'ACTE

Regie: Francis Girod; Frankrijk, 1996. Met Daniel Auteuil, Patrick Timsit en Marianne Denicourt. België 2, 23.00-00.40 uur.

Mooie thriller waarin een psychiater te maken krijgt met een gevaarlijke patiënt.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden