Films op tv

DUTCH TREAT

Belinda van de Graaf

MANON DES SOURCES

Regie: Claude Berri; Frankrijk, 1986. Met Emmanuelle Béart, Yves Montand en Daniel Auteuil. België 2, 21.00-22.55 uur.

Prachtig vervolg op het vorige week uitgezonden plattelandsdrama 'Jean de Florette', dat ook onafhankelijk van het eerste deel prima te genieten valt. Jeans dochter Manon (gespeeld door een kostelijke Emmanuelle Béart) is inmiddels uitgegroeid tot een beeldschone herderin die alles in het werk zal stellen om de dood van haar vader Jean de Florette te wreken. Om het geheugen op te frissen: in de Pagnol-verfilming 'Jean de Florette' toog Gérard Depardieu als de gebochelde belastingexpert samen met echtgenote Aimée en dochter Manon naar zijn geërfde landgoed in de Provence, om er op de rancune van de boosaardige boerengemeenschap te stuiten.

ROBIN COOK'S INVASION

Regie: Armand Mastroianni; VS, 1997. Met Luke Perry, Kim Cattrall en Rebecca Gayheart. Yorin, 21.35-23.20 uur.

In twee delen uitgezonden sciencefiction-thriller waarin stenen uit de lucht vallen die bij aanraking een virus vrijmaken. Mensen veranderen daardoor en masse in buitenaardse wezens. Maar gelukkig blijft er op aarde ook nog een groepje mensen met medische kennis ongedeerd.

NIGHTMARE ON ELM STREET 3: DREAM WARRIORS

Regie: Chuck Russell; VS, 1987. Met Heather Langenkamp, Patricia Arquette. V8, 22.10-23.55 uur.

Chuck Russell, de latere regisseur van het Jim Carrey-vehikel 'The Mask' en de Schwarzenegger-actie 'Eraser', mocht zijn debuut maken met een tweede vervolg op Wes Cravens beroemde horrorfilm 'Nightmare on Elm Street'. Hoewel Wes Craven samen met Bruce Wagner het scenario schreef, is de film toch niet zo geïnspireerd als het origineel. Heather Langenkamp (het getroubleerde tienermeisje uit het origineel) is volwassen geworden en heeft zich inmiddels gevestigd als psychiater, gespecialiseerd in droomtherapie. In een ziekenhuis waar kinderen worden geplaagd door nachtmerries waarin aartsengerd Freddy Krueger verschijnt, wordt haar behandelmethode op de proef gesteld.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden