Films op tv

BULLITT

Hans Kroon

Smakelijke politiethriller. Een inspecteur is op zoek naar een getuige die van groot belang is voor de veroordeling van een maffiabende. Een ambitieuze politicus werkt hem tegen. 'Bullitt' werd vooral legendarisch door een bijna tien minuten durende en erg spectaculaire achtervolging met auto's door de straten van San Francisco. Daar waren drie weken opnamen voor nodig.

BOOMERANG

Regie: Reginald Hudlin; USA, 1992. Met Eddie Murphy, Halle Berry en Robin Givens. SBS 6, 20.30-22.35 uur.

Melige komedie. Een eigenwijs manneke versiert de ene na de andere vrouw. Hij raakt van slag wanneer hij door een dame op straat gezet wordt.

V.I. WARSHAWSKI

Regie: Jeff Kanew; USA, 1992. Met Kathleen Turner, Charles Durning, Angela Goethals en Jay O. Sanders. RTL 4, 21.00-22.30 uur.

Zwakke film met mooie rol van Turner. Erg overtuigend speelt ze de vrouwelijke evenknie van privé-detectives als Philip Marlowe. Ze krijgt een relatie met een voormalig ijshockeyspeler. Wanneer die vermoord wordt, gaat ze met zijn dochter op zoek naar de dader.

BAJO LA PIEL

Regie: Francisco J. Lombardi; Spanje/Peru/Duitsland, 1996. Met Diego Bertie, José Luis Ruiz Barahona en Ana Risueno. Duitsland 2, 22.15-00.00 uur.

Goede thriller. In de buurt van een archeologische opgraving in Peru worden de onthoofde lichamen van vier jongens aangetroffen. De verdenking valt op een professor. Dat blijkt niet terecht.

SATYRICON

Regie: Federico Fellini; Italië, 1969. Met Max Born, Hiram Keller en Martin Potter. Duitsland 1, 00.50-02.55 uur.

Losjes op een romanfragment van de Romeinse schrijver Petronius gebaseerde, erg cryptische maar wonderschone evocatie van het antieke Rome. De jongemannen Encolpius en Ascylthus betwisten elkaar de gunsten van de schandknaap Gitone.

DAY OF THE EVIL GUN

Regie: Jerry Thorpe; USA, 1968. Met Glenn Ford, Arthur Kennedy en Dean Jagger. BBC 1, 00.55-02.30 uur.

Doorsnee western over een boer wiens vrouw en kinderen door de Indianen ontvoerd werden. Samen met een aanbidder van zijn vrouw zet de boer de achtervolging in.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden