Films op tv

DRAGOON WELLS MASSACRE

Hans Kroon

Mooi gefotografeerde en goed geacteerde western. Een cavelerie-officier begeleidt een moordenaar naar de gevangenis. Het duo trekt door een gebied vol oorlogszuchtige indianen en andere gevaren.

ALL STARS

Regie: Jean van de Velde; Nederland, 1997. Met Antonie Kamerling, Danny de Munk, Kasper van Kooten, Thomas Acda, Ellen ten Damme en Frits Lambrechts. Nederland 3, 20.08-22.03 uur.

Door de pers en het publiek goed ontvangen soap-film. Zeven boezemvrienden spelen al vijftien jaar ieder zondag een partijtje voetbal. Vlak voor hun vijfhonderdste wedstrijd openbaren zich allerlei conflicten.

MRS. DOUBTFIRE

Regie: Chris Columbus; USA, 1993. Met Robin Williams, Sally Field en Pierce Brosnan. SBS 6, 20.30-22.45 uur.

Melige komedie. Een succesvolle architecte en haar echtgenoot gaan uit elkaar. Na de scheiding mag de man zijn drie kinderen niet meer ontmoeten. Hij vermomt zich als Ierse huishoudster en wordt aldus uitgedost door zijn ex-vrouw in dienst genomen. Zo lukt het hem de band met zijn kinderen te herstellen en probeert hij ook zijn ex weer voor zich te winnen.

THE GOOD, THE BAD AND THE UGLY

Regie: Sergio Leone; USA, 1966. Met Clint Eastwood, Lee van Cleef en Eli Wallach. RTL 5, 20.30-23.30 uur.

Legendarische spaghetti-western maakte school door zijn extreme stylering en bestempelde Eastwood voor altijd tot ster. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog gaan drie mannen op zoek naar een goudschat. Soms werken ze samen; even vaak staan ze elkaar naar het leven.

THE CROSSING GUARD

Regie: Sean Penn; USA, 1995. Met Jack Nicholson, Angelica Huston en David Morse. België 1, 21.30-23.19 uur.

Ondanks de vele sterren een stuitend slecht melodrama waarin vooral Nicholson maar wat aan rotzooit. Een aan lager wal geraakte man probeert af te rekenen met de net vrijgelaten sukkel die, met te veel drank op, zijn dochtertje doodreed.

JUDGE DREDD

Regie: Danny Cannon; USA, 1995. Met Sylvester Stallone, Armand Assante en Diane Lane. Veronica, 22.00-23.40 uur.

Redelijke science fiction-film naar de gelijknamige strip. In de verre toekomst wordt de samenleving bestuurd door lieden die tegelijk agent, rechter en beul zijn. Eén van die machthebbers wordt ten onrechte van moord beschuldigd en probeert de ware dader op te sporen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden