Films op tv

AIRPORT

Jann Ruyters

WILD MAN BLUES

Regie: Barbara Kopple; VS, 1997. Met Woody Allen, Soon-Yi Previn. België 2, 21.00-22.45 uur.

Documentairemaakster Barbara Kopple volgde Woody Allen op tournee door Europa, als klarinettist welteverstaan, samen met een professionele Dixieland-band. Film toont de concerten maar ook de off stage-momenten in dure hotels in Milaan, Parijs en Wenen, en bij terugkomst het bezoek aan zijn stokoude ouders in New York. De publiciteitsschuwe Allen is opvallend openhartig over zijn relatie met de veel jongere Soon-Yi Previn, die op haar beurt toegeeft lang niet alle films van haar oudere echtgenoot gezien te hebben, en dat ze wat ze gezien heeft ook niet allemaal kam waarderen.

SATIN ROUGE

Regie: Raja Amari: Fr/Tun, 2002. Met Hayam Abbas. WDR, 23.15-0.50 uur.

'Dirty Dancing' op zijn Tunesisch. Psychologisch drama over weduwe die haar grauwe huisvrouwenbestaan afschudt gedurende heimelijke nachtelijke optredens als buikdanseres in het Tunesische cabaret. Inkijkje in de hypocriete leefwijze waar de strenge leefregels van Allah en patriarchaat slechts in het geniep kunnen worden ontdoken.

PRIMARY COLORS

Regie: Mike Nichols; VS/GB/Fr/Jap, 1998. Met John Travolta, Emma Thompson. Ned 2, 22.30-1.50 uur.

Elaine May (voormalig komedienne en voormalig echtgenote van regisseur Nichols) baseerde haar script op een anoniem gepubliceerde politieke satire van Joe Klein, die daarin zijn visie gaf op Clintons verkiezingscampagne uit 1992. John Travolta doet heel aardige de relaxte, bijna slome presidentskandidaat na, die zelf verbaasd is over zijn succes, ondanks seks- en belastingschandalen. Emma Thompson is ook overtuigend als zijn slimmere, snellere echtgenote. Niettemin lijdt de film onder Travolta's sloomheid. De werkelijkheid bleek in de aan diezelfde campagne gewijdde documentaire 'The War Room' avontuurlijker.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden