films op tv

A toute suite

Regie: Benoit Jacqot; Fr, 2004. Met Isild Le Besco, TV 5, 14.30-16.15 uur

Nieuwkoomster Isild Le Besco, wier moeder, zus en broertje ook acteren, is perfect als naamloos negentienjarig meisje in de vrije, blije jaren 70. Haar moeder is afwezig, vader is verstrooid, ze heeft een strenge zus maar gaat toch stiekem op stap met een wildere vriendin. ’s Avonds danst ze in de disco op ’Mahagony’ van Diana Ross (’Do you know where you’re go-hoing to?’). Het meisje vat een impulsieve liefde op voor een donkere Parijzenaar, een Marokkaan, die van Jacquot ook geen naam en amper tekst krijgt. Hij belt haar als een bankoverval uit de hand gelopen is. Er zijn doden gevallen. Ze gaat met hem en de andere overvaller mee op de vlucht, eerst naar Spanje, later naar Griekenland. Tot ze aan haar lot wordt overgelaten als de politie hen te dichtbij komt.

The Tuxedo

Regie: Kevin Donovan; VS, 2002. Met Jackie Chan, Jennifer Love Hewitt. Veronica, 20.30-22.25 uur

Onhandige taxichauffeur Jimmy Tong (Jackie Chan) krijgt een hyper-technologische smoking die maakt dat hij kan vechten als Jackie Chan. Het is een twist die de vechtscènes in Chans nieuwste Amerikaanse film net even anders maken dan de vechtscènes in eerdere films. Wie de door Giorgio Armani ’himself’ ontworpen smoking aantrekt, plooit zich naar haar kunnen. Overtuigend doet Jackie Chan alsof hij een marionet is aan wie getrokken wordt. Iedere keer schrikt zijn lichaam met een schok wakker als het superkostuum hem weer eens dwingt een tegenstander neer te maaien. Wat in eerdere films virtuoos martial-arts-ballet was, is hier dus virtuoze slapstick.

Last embrace

Regie: Jonathan Demme; VS, 1979. Mert Roy Scheider, Janet Margolin. BBC, 1.20-2.55 uur

Geheim agent Scheider die voor de regering werkt verliest zijn vrouw in een hinderlaag en is de rest van de film flink in de war. Spannende thriller die duidelijk beïnvloed is door Hitchcock, de acteurs zijn goed en de climax bij de Niagara Falls is ook prima.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden