Films op tv

BAREFOOT IN THE PARK

Belinda van de Graaf

Leuke, romantische komedie, naar het hilarische toneelstuk van Neil Simon, over een pas gehuwd stel dat in een armzalig appartementje in Greenwich Village meteen op de proef wordt gesteld. De hoofdrollen zijn voor 'jonkies' Robert Redford en Jane Fonda die hier beiden hun dertigste verjaardag nog moeten bereiken.

ROMY AND MICHELE'S HIGH SCHOOL REUNION

Regie: David Mirkin; VS, 1997. Met Mira Sorvino en Lisa Kudrow. RTL 5, 20.30-22.15 uur.

Heerlijke highschoolkomedie waarin de twee hartsvriendinnen en onverbeterlijke 'Pretty Woman'-fans Romy en Michele zich kirrend voorbereiden op de grote dag: de reünie van de middelbare school. Met een fijne knipoog gespeeld door Mira Sorvino en 'Friends'-ster Lisa Kudrow. De muzikale begeleiding komt van feestelijke jaren-tachtighitjes. Denk aan Madonna, Culture Club en Bow Wow Wow. Wie goed oplet, hoort ook het hitje 'Venus' voorbijkomen waarmee de Nederlandse popgroep Shocking Blue ooit de wereld veroverde.

THE MUMMY

Regie: Stephen Sommers; VS, 1999. Met Brendan Fraser, Rachel Weisz en John Hannah. Veronica, 20.30-22.40 uur.

Niet te verwarren met de klassieke horrorfilm uit de jaren dertig, waarin de legendarische Boris Karloff de eeuwenoude Egyptische mummie speelde. In deze remake wordt zwaar op special effects geleund. Brendan Fraser is de nieuwsgierige archeoloog die naar Egypte reist om het graf van de eeuwenoude mummie te openen. Deze Egyptische priester werd ooit levend gemummificeerd. 'The Mummy' was een commercieel succes en dus verscheen er niet veel later 'The Mummy Returns'.

POINT BLANK

Regie: John Boorman; VS, 1967. Met Lee Marvin, Angie Dickinson en Keenan Wynn. BBC 1, 00.45-02.20 uur.

Fameuze thriller van de Britse Hollywoodregisseur John Boorman waarin de invloeden van Europese meesters goed te traceren zijn. Boorman blijkt in 'Point Blank' onder meer een liefhebber van het werk van de Franse regisseurs Alain Resnais en Jean-Luc Godard. Godards futuristische film noir 'Alphaville' (1965) is zelfs aan te wijzen als directe inspiratiebron, met Lee Marvin in de voetsporen van Godards geharde gangster Eddie Constantine.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden