Films op tv

JANE EYRE

Belinda van de Graaf

Geslaagde Charlotte Brontë-verfilming over het weesmeisje Jane Eyre dat gouvernante wordt in een vreemd huishouden. Orson Welles is briljant als de jonkheer.

DARLING LILI

Regie: Blake Edwards; VS, 1970. Met Julie Andrews, Rock Hudson en Jeremy Kemp. SBS 6, 13.45-15.35 uur.

Tamelijk langdradige musical. Julie Andrews viert tijdens de Eerste Wereldoorlog triomfen in de Londense music-halls. Het blijkt echter een dekmantel te zijn. In werkelijkheid is zij een Duitse spionne die de opdracht heeft gekregen inlichtingen in te winnen bij de vrijgezelle majoor Rock Hudson.

NATIONAL LAMPOON'S

LOADED WEAPON 1

Regie: Gene Quintano; VS, 1993. Met Emilio Estevez, Samuel L. Jackson en Tim Curry. SBS 6, 20.30-21.55 uur.

Estevez en Jackson hebben de opdracht gekregen Mel Gibson en Danny Glover, de twee helden uit vier delen 'Lethal weapon', te imiteren en te parodiëren. Een verloren zaak, want de 'Lethal weapon'-films bevatten zelf al voldoende grappen.

JACK'S BACK

Regie: Rowdy Herrington; VS, 1988. Met James Spader, Cynthia Gibb en Rex Ryon. RTL 5, 20.30-22.15 uur.

Tamme 'Jack the Ripper'-verfilming, voor de verandering gesitueerd in hedendaags Los Angeles. Met James Spader in de rol van de jonge dokter die verdacht wordt van verschillende griezelige moorden op prostituées.

THE WITCHES

Regie: Nicholas Roeg; VS, 1989. Met Anjelica Huston, Rowan Atkinson en Bill Paterson. RTL 4, 21.00-22.45 uur.

Knappe Roald Dahl-verfilming van de Engelse meester Nicholas Roeg. Het negenjarige weesjongetje Luke belandt samen met zijn oma op een heksenconventie en wordt door de opperheks (Anjelica Huston) veranderd in een muis. Met geweldige make-up effecten en meesterlijke trucages van Jim Henson, die vooral bekendheid verwierf met 'The Muppet Show'.

JUDGE DREDD

Regie: Danny Cannon; VS, 1995. Met Sylvester Stallone, Armand Assante en Rob Schneider. BBC 1, 23.00-00.30 uur.

Science fiction-thriller met veel uiterlijk vertoon en weinig inhoud. Sylvester Stallone speelt titelheld Judge Dredd, een politieman die in het jaar 2139 het slachtoffer wordt van een complot en beschuldigd wordt van moord op een collega.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden