Films op tv

ZATERDAG

COPS AND ROBBERSONS

Regie: Michael Ritchie. Met Chevy Chase, Jack Palance en Dianne Wiest. Net 5, 18.50-20.25 uur.

De als altijd bijzonder melige Chevy Chase speelt hier een mislukte schrijver aan wie door de politie wordt gevraagd of zijn huis als observatiepost mag worden gebruikt. Chase vindt het schitterend en zonder het aan zijn familie te vertellen smokkelt hij twee onbehouwen agenten naar binnen, wat een hoop kolder oplevert.

ANACONDA

Regie: Luis Llosa; VS, 1997. Met Jon Voight, Ice Cube en Jennifer Lopez. Net 5, 20.25-22.00 uur.

Enerverende B-film over een door Jennifer Lopez geleid groepje documentairemakers die over de Amazone varen om anaconda's, reuzachtige mensenetende rivierslangen te filmen. Halverwege hun trip nemen ze een Venezolaanse stroper aan boord, gespeeld door Jon Voight. Het is vooral zijn rol, onbetrouwbaar, wreed en toch charismatisch, die de film spanning geeft.

HEAT

Regie: Michael Mann; VS, 1995. Met Al Pacino, Robert de Niro en Val Kilmer. BBC 2, 22.00-0.40 uur.

Hoewel Robert de Niro en Al Pacino beiden te zien waren in 'The Godfather II' hadden de twee acteurs voor 'Heat' nog nooit samen een scene gespeeld. In dit misdaad-epos spelen ze tegenpolen die door elkaar geobsedeerd raken. De Niro is een perfectionistische beroepscrimineel die zijn grote slag wil slaan, Pacino de door huwelijksperikelen gekwelde rechercheur die hem moet vangen. Geproduceerd door de Nederlander Pieter Jan Brugge.

ZONDAG

LANG LEVE DE KONINGIN

Regie: Esmé Lammers; Nederland, 1995. Met Tiba Tossijn, Monique van de Ven en Derek de Lint. België 2, 11.05-12.50 uur.

Zeer mooie kinderfilm. Een achtjarig meisje leert de regels van het schaakspel en haar fantasie slaat erdoor op hol. In haar, door 'Through the Looking-glass' van Lewis Carroll geïnspireerde, dromen bevindt ze zich op een reusachtig schaakbord waar de witte koningin Monique van de Ven haar de elementaire strategieën van het spel bijbrengt. Lessen die van pas komen als het meisje het in een simultaanpartij tegen een Zuidafrikaanse grootmeester mag opnemen.

PCU

Regie: Hart Bochner; VS, 1994. Met Jeremy Piven, Chris Young en David Spade. SBS 6, 14.20-15.40 uur.

In deze aardige komedie raakt een jonge conservatieve student verzeild op een universiteitscampus waar politiek correcte ideeën het onderwijs vrijwel geheel hebben lamgelegd. Er zijn dagelijkse demonstraties, feministen vormen een levende muur om een van hen tegen een ex-vriendje te beschermen, en iedereen zet zich voor maximaal een week voor een goed doel in.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden