Films op tv

EINER SPINNT IMMER

MY BODY, MY CHILD

Regie: Marvin J. Chomsky; VS, 1982. Met Vanessa Redgrave, Joseph Campanella en Stephen Elliott. SBS 6, 13.25-15.10 uur.

Voor haar hoofdrol in de televisiefilm 'My body, my child' werd Vanessa Redgrave genomineerd voor een Emmy-award. Ze speelt een vrouw die haar vierde kind verwacht, en van haar arts hoort dat de baby zwaar gehandicapt zal zijn. De moeilijke keus 'houden of aborteren' wordt gemaakt zonder het moralisme en de sentimentaliteit die bij het onderwerp op de loer liggen.

MARKED FOR DEATH

Regie: Dwight H. Little; VS, 1990. Met Steven Seagal, Basil Wallace en Keith David. SBS 6, 20.30-22.10 uur.

De specialiteit van de kolossale martial arts-ster Steven Seagal is het breken van armen en benen. Acteren kan hij nauwelijks, boosheid uitdrukken door een stemverheffing is ondenkbaar, maar op de soundtrack is onafgebroken zijn woede te horen in de vorm van het krakende geluid dat hoort bij een botfractuur. Ditmaal bestaat Seagals doelwit uit een bende stereotiep geportretteerde Jamaicaanse drugdealers, die middelbare scholieren verslaafd maken.

THE LAST OF THE FINEST

Regie: John MacKenzie; VS, 1990. Met Brian Dennehy, Joe Pantaliano en Bill Paxton. V8, 20.30-22.20 uur.

Bij het onderzoeken van een grote drugshandelaar vinden vier narcotica-agenten sporen van een complot waarin ook wapenhandel en witwasoperaties een rol spelen en waarvoor de Iran Contra-affaire model stond. Vanzelfsprekend zien politici en de superieuren van het viertal de zaak het liefst in de doofpot verdwijnen, maar de helden storten zich zonder angst in een geweldsspiraal die de onderste steen boven moet brengen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden