Films op tv

BACHELOR KNIGHT

Belinda van de Graaf

2001: A SPACE ODYSSEY

Regie; Stanley Kubrick: Engeland/VS, 1968. Met Keir Dullea, William Sylvester en Gary Lock wood. RTL 4, 20.30-23.05 uur.

Precies een week voor uitbreng van een opgepoetste versie van Kubricks sciencefiction-klassieker in de Nederlandse bioscoop presenteert RTL4 de film nog even snel op televisie. In de spectaculaire verfilming van een verhaal van sciencefiction-schrijver Arthur C. Clarke draait het om een hightech-computer (luisterend naar de naam HAL-9000) die de ruimtereis van twee astronauten aan boord van het ruimteschip Discovery begint te saboteren. Een visueel baanbrekende film, met composities van Johann Strauss ('Die schöne blaue Donau') en Richard Strauss ('Also sprach Zarathustra') als muzikale hoogtepunten.

WHAT DREAMS MAY COME

Regie; Vincent Ward: VS, 1998. Met Robin Williams, Cuba Gooding jr. en Annabella Sciorra. Net 5, 20.30-22.30 uur.

Opmerkelijk vormgegeven, melodramatische vertelling rond een overleden echtgenoot (Williams) die vanuit de hemel zijn eveneens overleden echtgenote (Sciorra) probeert te redden.

WILDGROEI

Regie; Frouke Fokkema: Nederland, 1994. Met Hilde van Mie ghem, Thom Hoffman en Ellen ten Damme. België 2, 23.10-00.45 uur.

Deze dramatische vertelling van scenarioschrijfster en regisseuse Frouke Fokkema baarde in eigen land weinig opzien, maar werd in Cannes geselecteerd voor de 'Semaine de la Critique'. Hilde van Mieghem speelt de schrijfster Lin Lammerse die terugblikt op haar gepassioneerde relatie met uitgever Emil Lombardo (Thom Hoffman) die uiteindelijk de voorkeur geeft aan een verhouding met haar minder gecompliceerde zuster Maro (Ellen ten Damme).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden