Films op tv

UNBREAKABLE

Jann Ruyters

In zijn tweede film -hij debuteerde met 'The Sixth Sense', ook op tv vanavond- volgt de Indiaas-Amerikaanse regisseur Shyamalan een veiligheidsagent die op miraculeuze wijze als enige passagier een treinramp overleeft zonder maar een botje te breken. Deze Dunn wordt vervolgens benaderd door comic book-deskundige Elijah Price, lijdend aan een mysterieuze beenderziekte die hem bij de minste of geringste verkeerde beweging in het ziekenhuis doet belanden. Deze omineuze Price heeft zich opgewerkt tot stripprofessor en is ervan overtuigd geraakt dat als hij aan de ene kant van het spectrum staat als de superbreekbare, er ook een onbreekbare moet zijn. De onwillige David dus. De kracht van 'Unbreakable' schuilt net als in 'The Sixth Sense' in de mooi opgebouwde psychologische suspense.

BABY BOOM

Regie: Charles Shyer; VS, 1987. Met Diane Keaton, Sam Shepard. NET 5, 22.00-0.00 uur

Diane Keaton speelt carrièrevrouw in de reclame, J.C. Wyatt, die altijd in mantelpak gehuld gaat. Net op het moment dat haar baas haar een belangrijke account onder de hoede wil geven, erft ze een baby van een verre tante. Dan blijkt J.C. ook maar een vrouw, en een aantal weken en wat mislukte oppassen en een gestresste vrijer verder, besluit zij haar baan en relatie eraan te geven en trekt ze met de nieuwe oogappel naar het platteland. Het huis is krakkemikkig en koud en het geld raakt op. Maar het is er mooi en Sam Shepard woont er. Onderhoudende komedie.

TOUT VA BIEN, ON S'EN VA

Regie: Claude Mourieras; FR, 2000. Met Michel Piccoli, Miou-Miou, Sandrine Kiberlain. Ned 3, 23.57-1.30

Een oude eenzame vader (Michel Piccoli) bezoekt zijn volwassen kinderen, drie dochters, en stuit op vijandigheid en afweer. De jongste dochter neemt hem in haar huis op, maar de twee oudsten hebben hem de scheiding van hun moeder van vijftien jaar eerder niet vergeven. De komst van de vader drijft zo een wig tussen de drie hechte zussen die over vader en verleden aan het ruziën slaan. Mooie rollen van alle drie Franse actrices en van de oude, grijze Michel Picolli. In deze film een reusachtige, fragiele man, met verloren vertwijfelde blik, die tot bescherming uitnodigt maar bij wie je je tegelijkertijd gemakkelijk een heerszuchtig verleden voorstelt.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden