Films op tv

HIGH NOON

Belinda van de Graaf

Prachtig vormgegeven klassieke western met Gary Cooper in de legendarische rol van de gewetensvolle sheriff die besluit nog even aan te blijven en te wachten op de wraakbeluste outlaw die zijn stadje rond het middaguur (high noon) zal aandoen.

THE DEAD POOL

Regie: Buddy van Horn; VS, 1988. Met Clint Eastwood, Liam Neeson en Patricia Clarkson. V8, 20.30-22.05 uur.

Vijfde 'Dirty Harry'-film waarin Clint Eastwood als de zwijgzame agent Dirty Harry Callahan op de dodenlijst (the dead pool) van een zieke horrorregisseur blijkt te staan. Gewapend met een .44 Magnum gaat Dirty Harry in de straten van San Francisco op onderzoek uit. De film kent enkele enerverende achtervolgingsscènes, maar de laconieke humor die eerdere Dirty Harry-films zo leuk maakte, is onder regie van Buddy van Horn vrijwel geheel afwezig.

MEN IN BLACK

Regie: Barry Sonnenfeld; VS, 1997. Met Tommy Lee Jones, Will Smith en Vincent D'Onofrio. SBS 6, 20.30-22.10 uur.

Komische sciencefiction-hit met Tommy Lee Jones en Will Smith als de 'men in black', twee geheimagenten die gehuld in snelle maatkostuums en getooid met zwarte zonnebrillen op ongewenste buitenaardse elementen jagen.

STEPMOM

Regie: Chris Columbus; VS, 1998. Met Susan Sarandon, Julia Roberts, Ed Harris, Jena Malone en Liam Aiken. Net 5, 20.30-22.50 uur.

In deze tweederangs 'Kramer vs. Kramer'-variatie met een toefje 'Terms of Endearment' zadelt Harry Potter-regisseur Chris Columbus een Amerikaans gezin op met de gevolgen van een echtscheiding. De stiefmoeder uit de titel is geen gedrocht, maar een bloedmooie jonge modefotografe die vertolkt wordt door Julia Roberts. Vader Luke (Ed Harris) heeft zijn hart verpand aan deze twintig jaar jongere Isabel die haar opperste best doet het de twee koters Anna en Ben in de weekeinden naar de zin te maken. Kern van het verhaal is dat dat op een hoop verzet stuit, bij de kinderen in wier ogen deze stepmom maar geen goed kan doen, maar ook bij de eenzaam achtergebleven Jackie (Susan Sarandon) die zichzelf als supermom danig gepasseerd voelt.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden